Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

werking-e1449664632905In een brief aan Minister Stef van Blok (Wonen) protesteert het bestuur van Stroomversnelling over zijn voornemen om de regeling Nul-op-de-Meter ook open te stellen voor huizen met een gasaansluiting. Stroomversnelling laat de minister weten dat destijds is afgesproken dat de manier van financieren exclusief zou gelden voor huizen die tot zogeheten Nul-op-de-Meter-woningen (NOM-woningen) worden omgebouwd. Een belangrijk onderdeel bij deze vorm van renovatie is dat de huizen worden afgesloten van gas en geheel overgaan op elektriciteit. Blok heeft onlangs echter laten weten ook andere vormen van verduurzaming belonen. Stroomversnelling dreigt het overleg met de minister voorlopig op te schorten.

Om de verduurzaming in de bouw te stimuleren initieerde het Ministerie van Binnenlandse Zaken een Energie Prestatie Vergoeding (EPV). Een vergoeding die de bewoner van een woningcorporatie betaalt in plaats van de afgenomen energiekosten om de duurzame renovatie van een woning te financieren, bij gelijkblijvende woonlasten. Om die verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad mogelijk te maken is o.a. het initiatief de Stroomversnelling opgericht. Een strategisch samenwerkingsverband van o.a. bouwbedrijven, toeleveranciers, corporaties die een ‘Nul op de Meter’ all electric oplossing hebben bedacht.

Het ministerie heeft recent besloten de EPV, die per 1 september van kracht is, uit te breiden met de EPV voor huizen met een gasaansluiting om andere initiatieven, met gelijkwaardige prestaties, gelijkwaardige ondersteuning te bieden.

[related_post themes=”text”]