Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Triple AquaOp 16 maart 2015 lanceerde Coolmark op het internationale Atmosphere event in Brussel het klimaatsysteem TripleAqua, dat tot 50 procent helpt besparen op het verwarmen en koelen van (middel)grote gebouwen. Bovendien maakt het systeem gebruik van het natuurlijke koudemiddel propaan.

De besparing met TripleAqua is vooral te danken aan intelligent gebruik van de warmtepomp. Bij koeling komt warmte vrij, terwijl het verwarmen koude creëert. TripleAqua slaat die warmte en koude tijdelijk op voor hergebruik elders in het gebouw of op een ander tijdstip. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het gepatenteerde ‘TripleAqua’-systeem, met leidingen voor warm (28-36˚C) en koel (12-18˚C) water en een retourleiding voor water op omgevingstemperatuur.

TripleAqua is bijzonder geschikt voor landen met een gematigd klimaat, omdat het kan koelen en verwarmen tegelijk. In grotere gebouwen is in ruimten aan de zonzijde of met veel (computer)apparatuur vaak koeling nodig, terwijl elders juist verwarmd moet worden. Doordat het systeem de overtollige warmte of koude buffert en hergebruikt, is het tot een factor twee zuiniger dan traditionele koel- en verwarmingssystemen.

Voor meer informatie: www.tripleaqua.com/techniek