Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

Viega - ISH MegapressAls één van de belangrijkste systeemaanbieders voor installatietechniek, geeft Viega acte de présence tijdens de internationale vakbeurs ISH in Frankfurt am Main. Traditiegetrouw toont het bedrijf op de stand in hal 4.0, stand B44/46  een groot aantal innovaties die bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardige en snelle installatiemethode. Eén van de vele productnoviteiten op de stand is Megapress, een nieuw leidingsysteem dat dit voorjaar op de Nederlandse markt wordt geïntroduceerd.

Megapress is speciaal ontwikkeld voor dikwandige stalen buizen. Met het systeem kan een tijdwinst van 60% worden geboekt op het traditionele lassen. Hoewel de lastechniek als zodanig betrouwbaar is, geldt het als tijdrovend, fysiek belastend, kostbaar en brandgevaarlijk. Die nadelen behoren met Viega Megapress tot het verleden. De meest uiteenlopende stalen buizen -verzinkt, industrieel gelakt of gecoat- kunnen nu in de maten ½” tot en met 2” met elkaar worden verbonden. Viega ontwikkelde daarvoor verbindingsstukken uit staal 1.0308 met een hoogwaardige zinknikkelcoating en een speciaal afdichtingselement uit EPDM. Hierdoor wordt het mogelijk om met dezelfde fitting een grote variëteit aan buizen te persen. Het EPDM-afdichtingselement omsluit de buis op drie punten tegelijk en garandeert ook bij ruwe oppervlakken en oneffenheden een 100% dichte verbinding.

Een Viega Megapress verbinding is daarmee een kwestie van enkele simpele handelingen: de buis op de gewenste lengte zagen, ontbramen, de verbinding monteren en tenslotte persen. Op deze manier kan tot 60% sneller worden gewerkt dan met lasverbindingen. De persmachines van Viega zorgen daarbij voor duurzame verbindingen met de beproefde Viega SC-Contur – niet-geperste verbindingen zijn daarmee direct zichtbaar bij een dichtheidstest. De veilige en gegarandeerd dichte verbinding is bovendien corrosiebestendig en onmiddellijk volledig belastbaar

Alle Megapress toebehoren zijn ondergebracht in een handige koffer met drie persbekken (1/2” tot en met 1”), drie persringen voor de diameters 11/4” tot en met 2” en de bekende persring.

Megapress is volledig gecertificeerd en geschikt voor verwarmings- en koelinstallaties van 16 bar tot 110°C. Megapress is niet geschikt voor drinkwaterinstallaties.

Voor meer informatie: www.viega.nl