Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 99 seconden

DD324984Dertig Vakkanjers uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek strijden de komende twee weken om tickets naar WorldSkills 2015 in Brazilië. Rijn IJssel in Arnhem (26 en 27 november) en Scalda in Vlissingen (3 en 4 december) zijn gastheer van de kwalificaties voor de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen.

Vakkanjers zijn aanstormende techniektalenten van ROC’s en bedrijven die de strijd met elkaar aangaan tijdens de VakkanjerWedstrijden. De beste Vakkanjers kunnen zich vervolgens plaatsen voor EuroSkills en WorldSkills. Tijdens EuroSkills 2014, vorige maand in Lille, scoorden de Vakkanjers in totaal drie keer goud, een zilveren en een bronzen medaille.

Nu richten de Vakkanjers – uitkomend in wedstrijdvakken als CAD-tekenen, CNC-frezen, mechatronica en telematica/infra – hun vizier op WorldSkills, volgend jaar augustus in São Paulo. De kwalificaties zijn op twee locaties: Rijn IJssel in Arnhem (26 en 27 november) en Scalda in Vlissingen (3 en 4 december). De Nederlandse kampioenen nemen het in Arnhem en Vlissingen op tegen ‘challengers’. De gekwalificeerden gaan door naar WorldSkills.

De kwalificaties zijn online te volgen via een livestream op www.devakkanjers.nl, met interviews, wedstrijdbeelden, battles en de bekendmaking van de Vakkanjers die naar WorldSkills gaan. Kijk ook op www.facebook.com/vakkanjers voor updates vanuit Vlissingen en Arnhem. Publiek is op alle wedstrijddagen de hele dag welkom om de kwalificaties van dichtbij mee te maken.

De Vakkanjers starten op alle wedstrijddagen om 8.00 uur. Op woensdag 26 november (Arnhem) en woensdag 3 december (Vlissingen) duurt de wedstrijd tot 20.45 uur. Op de beide donderdagen duurt de wedstrijd tot 16.00 uur, met een ‘live’ battle tussen de kandidaten in de laatste twee wedstrijduren. De bekendmaking van de Vakkanjers die zich hebben geplaatst voor WorldSkills 2015 is aansluitend om 16.30 uur.

Met de VakkanjerWedstrijden (voor techniektalenten van ROC’s en bedrijven) wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties voor acht technische bedrijfstakken en heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu.

(Foto: TechniekTalent.nu/DigiDaan)