Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 191 seconden

RTMA, screw multi-pipe chillerTrane breidt het assortiment koelmachines voor de Nederlandse markt uit met een uitgebreide lijn multi-pijps ofwel 4-pijps koelmachines die gelijktijdig kunnen voorzien in warm en gekoeld water. De nieuwe 4-pijps koelmachines van Trane – de CMAA (met scrollcompressor) en de RTMA (met schroefcompressor) – zorgen voor een optimale balans tussen vraag en aanbod van systemen voor verwarming en koeling. Beide koelmachines zijn geschikt voor zowel airconditioning als industriële toepassingen.

“Veel eigenaren en beheerders van gebouwen in een klimaat zoals dat van Nederland moeten vaak gelijktijdig koelen en verwarmen in verschillende ruimten van hun gebouwen. Tevens dient voldaan te worden aan de vereisten die in de strenge Nederlandse bouwverordeningen aan duurzaamheid worden gesteld”, aldus Tim van Hussel, verkoopleider apparatuur bij Trane Airconditioning te Soest.

“Het grote assortiment multi-pijps koelmachines van Trane, uitgerust met scroll- of schroefcompressoren, dat nu op de markt komt, is daar perfect voor”, vertelt Jeff Moe, adjunct-directeur productmanagement en marketing bij Trane voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “De nieuwe koelmachines leveren gelijktijdig warm en gekoeld water en herwinnen de energie volledig zodat het energiegebruik en de operationele kosten aanzienlijk lager zijn.”

“Voor ons zijn de multi-pijps systemen een belangrijke ontwikkeling in het licht van een totaal beleid ten aanzien van duurzame verwarmings- en koelsystemen in heel Europa,” vervolgt Moe.

De nieuwe lijn 4-pijps koelmachines van Trane is bijzonder geschikt voor landen met zachte winters en prima inpasbaar in gebouwen met een verwarmingssysteem dat is ontworpen voor gebruik van laagtemperatuur-radiatoren of vloerverwarming waarbij gebruik wordt gemaakt van warmwater met een temperatuur tussen 35 en 50 graden Celsius.

Klanten plukken de vruchten van de eenvoud van het nieuwe Trane systeem, dat verwarming en koeling in één machine combineert. In plaats van een traditionele koelmachine plus een boiler hoeft nu alleen dit vereenvoudigde multi-pijps systeem te worden geïnstalleerd. Dit betekent lagere investeringskosten, er is minder vloeroppervlak nodig en de totale operationele kosten zijn lager omdat slechts aan één machine onderhoud hoeft te worden verricht en dus niet aan een koelmachine én een boiler.

Het jaarlijkse energiegebruik van multi-pijps systemen is lager dan dat van vergelijkbare conventionele systemen. Dat is mede te danken aan het gebruik van hernieuwbare energie in de warmtepompmodus.

Op basis van uitgebreide ervaring in veel Europese landen worden multi-pijps koelmachines voornamelijk aangesloten op luchtzijdige systemen. Met een HVAC-systeem waarbij een multi-pijps koelmachine van Trane is aangesloten op een Trane luchtbehandelingskast en/of ventilator convectoren (met luchtkanaal aansluiting) beschikt de eigenaar van een gebouw over een uitermate flexibel systeem en is hij verzekerd van optimale ventilatie en geconditioneerde lucht. Zones kunnen afzonderlijk worden geregeld, afhankelijk van het gekozen type regeling, zodat in bijna elke behoefte kan worden voorzien.

De CMAA en RTMA multi-pijps koelmachines van Trane kunnen autonoom elke thermische belasting regelen en werken ongekend zuinig voor hun klasse. De ‘wisselwerking’-technologie verhoogt de bedrijfszekerheid omdat de unit niet wordt uitgeschakeld door een vorstbeveiligingsalarm. Dankzij EC-ventilatoren (elektronisch geregeld) met een innovatief profiel wordt er minder stroom verbruikt en is de geluidsemissie lager.

In de nieuwe multi-pijps Trane koelmachines is Dynamic Logic Control-technologie geïntegreerd – een elektronische regelaar verzekert een stabiele werking door het differentiaal van de temperatuur van het intredende water te beheersen op basis van het toerental.

Er zijn 17 nieuwe multi-pijps koelmachines voorzien van scrollcompressoren en 9 hebben een  schroefcompressor, variërend van 50 tot 810 kW. Samen vormen zij één van de meest uitgebreide productlijnen op de markt.

Het Trane productassortiment wordt compleet gemaakt door een allesomvattend aanbod van diensten en expertise van het bedrijf zelf, dat wordt verzorgd door een omvangrijk servicenetwerk. De Trane service-oplossingen garanderen een optimaal betrouwbare en kosteneffectieve werking van de HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning) – vanaf dag één en gedurende de gehele levenscyclus van de systemen.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika beschikt Trane over een uitgebreid netwerk met 130 verkoop- en servicepunten en ruim 1100 serviceprofessionals.

Voor meer informatie: www.trane.com