Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 191 seconden

Hansa biedt een uitgebreid en innovatief assortiment voor ziekenhuizen, zorgcentra en generatie-overkoepelende woonvormen. Nieuw in het assortiment zijn de uitgebreide reeks Hansamedipro en de Hansacare thermostaten. De innovatieve handdouche Hansamedijet Flex werd onderscheiden met de ‘iF product design award 2014’.

 

De speciale mengkranen van Hansa zijn doelgericht ontwikkeld voor ziekenhuizen, zorgcentra en revalidatie-instellingen waar bijzondere eisen gesteld worden op grond van strenge richtlijnen voor hygiëne. Voor zowel verzorgend personeel en artsen als voor patiënten bieden de producten van Hansa hoogstaande veiligheid en kwaliteit; van de gebruikte materialen voor optimale drinkwaterhygiëne tot en met optimaal bedieningscomfort. Het uitgebreide Hansa-programma voor de zorgsector omvat mengkranen, douches en thermostaten en biedt voor de meest uiteenlopende toepassingen in de zorg een passende oplossing.

 

De Hansamedijet Flex handdouche heeft sinds de introductie haar meerwaarde in de praktijk bewezen. De innovatieve handdouche is voorzien van het ‘RAL-keurmerk barrièrevrij’ en is onderscheiden met de ‘iF product design award 2014’. De Hansamedijet Flex kenmerkt zich door een innovatief en bijzonder ergonomisch design. De 360° draaibare beugelgreep maakt een flexibel gebruik mogelijk: zichzelf of iemand anders douchen is met deze douche heel eenvoudig en veilig. Het Soft Touch oppervlak zorgt er daarnaast voor dat de douche goed in de hand ligt en niet wegglijdt. Maximale veiligheid en comfort biedt ook het Hansa Protec-systeem, waarbij het water zonder luchtaanzuiging door de douchekop stroomt. Door het afzien van waterverstuiving en de extra grote straalopeningen is de douchestraal van de Hansamedijet Flex aerosolarm en voelt bovendien aangenaam zacht op de huid.

 

Eveneens een bijzondere ontwikkeling in het Hansa-assortiment voor de zorgsector is de mengkranenserie Hansamedipro. Deze werd in samenwerking met de GGT, de Duitse Vereniging voor Gerontotechniek, ontworpen op basis van de nieuwste ergonomische inzichten. Deze serie voldoet aan alle belangrijke eisen van de 50+-generatie en kreeg het RAL-keurmerk barrièrevrij. Met haar moderne uitstraling past de Hansamedipro niet alleen goed in badkamers in zorginstellingen, maar ook in de privé badkamer. Hansamedipro heeft geen hoeken of randen en is daardoor uiterst goed te bedienen en heel eenvoudig te reinigen. Al naargelang de toepassing is de mengkraan leverbaar met verschillende grepen. Voor veiligheid in het dagelijks gebruik zorgen de seriematig ingebouwde heetwaterblokkering en de hoogwaardige materialen die de kwaliteit van het drinkwater behouden.

De nieuwe Hansacare opbouwthermostaat met ergonomische grepen is speciaal ontwikkeld voor toepassingen in de zorg. Bij de ontwikkeling werd vooral aandacht besteed aan een bijzonder hoog bedieningscomfort en een optimale veiligheid. De Hansacare thermostaat is bijvoorbeeld voorzien van een nog betere beveiliging tegen verbranden. De maximum temperatuur kan bij deze thermostaat niet door de gebruiker zelf worden overschreden, voor de grootst mogelijke zekerheid in omgevingen met hulpbehoevende personen. Voor extra veiligheid wordt het kraanhuis van de nieuwe thermostaat niet heet, dankzij de speciale uitvoering van de heetwaterleiding binnenin de thermostaat. Een groot voordeel van het nieuwe product is vooral de eenvoudige werkwijze bij een thermische desinfectie. De voor ziekenhuizen en zorginstellingen verplichte thermische desinfectie kan bij de Hansacare met behulp van een ontgrendelsleutel eenvoudig en snel worden uitgevoerd, zonder de greep te demonteren. Ook de nieuwe aansluittechniek met drievoudige afdichting levert een belangrijke bijdrage aan de waarborging van een optimale hygiëne in de zorgsector.

Hansa onderwierp de Hansamedica mengkranen aan een redesign. Dit resulteerde in twee nieuwe wastafelmengkranen voor nog meer bewegingsruimte en comfort aan de wastafel. Het nieuwe kraanhuis heeft een voorsprong van 141 mm; circa 20 mm meer dan het voorgaande model. De tweede variant beschikt over een nog royalere voorsprong van 157 mm en een 95 graden draaibare uitloop, voor optimale ruimte en flexibiliteit aan de wastafel. De eenvoudig bedienbare hendels zijn zorgvuldig, ergonomisch vormgegeven. Afgeronde hoeken, een aerosolarme laminaire straal en waterleidingen zonder nikkel verhogen de veiligheid van de gebruiker.

Voor meer informatie: www.Hansa.com