Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

Bakker HillegomHet grootste tuinpostorderbedrijf van Europa, Bakker Hillegom, gaat de samenwerking met Celtic Cooling aan. De bestaande R22-installatie wordt vervangen door een koelinstallatie gebaseerd op natuurlijk koudemiddel; een propaan-koolstofdioxide cascadesysteem. Het hypermoderne systeem bevat een combinatie van meerdere propaancircuits (R290) en één koolstofdioxidecircuit (R744). Niet alleen een milieuvriendelijke en duurzame oplossing, maar het vermindert ook de benodigde inpandige ruimte en de installatiekosten. Voor Bakker is een optimaal geconditioneerde opslag essentieel voor de kwaliteit van de bloembollen.

Het cascadesysteem bestaat uit twee primaire circuits voor de hogere temperaturen met propaan als koudemiddel. Het secundaire circuit is voor de lagere temperaturen, met als koudedrager CO2. De zes bestaande cellen hebben achttien dubbelzijdig uitblazende Goedhart verdampers, geschikt voor koolstofdioxide. De koelcellen en de installatie sluit Celtic Cooling aan op een speciaal door hen ontwikkeld besturings- en registratieprogramma. Hierdoor kan tuinspecialist Bakker Hillegom het systeem op uiteenlopende wijzen besturen en zaken registreren.

Directeur J. Duivenvoorde vertelt: “Duurzaamheid is een van de kernwaarden van Bakker. Vandaar dat dit voor ons een natuurlijke keuze was”. Steeds meer eindgebruikers kiezen net als Bakker Hillegom voor duurzame koelinstallaties met natuurlijke koudemiddelen. Investeren in dergelijke koude-installaties is investeren in de toekomst. Door het gunstige energiegebruik en het steeds wijzigende overheidsbeleid ten aanzien van synthetische koudemiddelen.

Celtic Cooling is gespecialiseerd in de levering en installatie van koel- en vriescellen, koudetechniek en voorziet de complete koelketen van haar producten.

Voor meer informatie: www.celtic.nl