Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 110 seconden

Schneider Electric heeft de ‘Sustainable Development’-award ontvangen voor hun oplossing StruxureWare Demand Side Operation. Met deze SaaS-dienst kunnen organisaties het gebruik van duurzame energie op een smart grid optimaliseren. De leverancier van energiemanagementoplossingen kreeg de prijs in handen tijdens de European Utility Industry Awards in Wenen.

StruxureWare Demand Side Operation helpt consumenten die zelf (een deel van) hun energie opwekken – ook wel prosumenten genoemd – met het optimaliseren van het energieverbruik. Zowel wat kosten als wat duurzaamheid betreft. De tool biedt onder meer inzage in de manier waarop prosumenten de eigen duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen zo effectief mogelijk kunnen benutten. De oplossing gebruikt daarvoor een 72-uurs voorspellingssysteem dat rekening houdt met factoren als het weer en de totale vraag naar energie op het net. Op die manier draagt de oplossing bij aan een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen en reduceert het de CO2-uitstoot.

De onderscheiding van StruxureWare Demand Side Operation is niet de enige opsteker op het gebied van duurzaamheid voor Schneider Electric. Het bedrijf maakte onlangs zijn resultaten bekend van het derde kwartaal van 2015. Daaruit bleek dat Schneider Electric voor ligt op schema wat betreft hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Schneider Electric gebruikt hiervoor de ‘Planet & Society Barometer’. Deze bestaat uit zestien indicatoren, verdeeld in de categorieën ‘Planet’, ‘Profit’ en ‘People’. Hiervan maakt het bedrijf ieder kwartaal de balans op. De barometer staat momenteel op een score van 5.06/10, boven de vooraf gestelde doelstelling van 4.5/10.

Opvallende resultaten uit de barometer zijn onder andere een ruime 7% reductie van CO2-uitstoot op transport en een besparing van 28.937 ton CO2-uitstoot op onderhoud-, retrofit- en end-of-life-diensten. 62.1% van de totale omzet is bovendien afkomstig van producten met een Green Eco-label.

54 van de 100 industriële sites hebben hun doelstellingen rondom de ’toward zero waste to landfill’ gehaald. Supply chain- of productiefaciliteiten moeten volgens die nieuwe doelstelling 99% van hun metaalafval en 97% van hun niet-metaalafval recyclen.

Ook op maatschappelijk gebied doet Schneider Electric goede zaken. Maar liefst 94.948 kansarme werknemers hebben trainingen in energiemanagement kunnen volgen. Onder andere in Myanmar en Peru zijn nieuwe trainingscentra geopend. Daarnaast is de veiligheid van het personeel verbeterd. Het aantal medische incidenten nam met 23 procent af ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014.

Voor meer informatie: www.schneider-electric.com