Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 123 seconden

Merford-Belgie-05_HeaderMerford Special Doors, gevestigd in Gorinchem en producent van speciale deuren, neemt het Tilburgse Alrema, fabrikant van onder meer deuren voor transformatorruimten, over. Merford zegt met de producten van Alrema architecten en aannemers een compleet aanbod te kunnen doen. “Complete projectontzorging voor hoofdstuk 30”, vat algemeen directeur Arjan Ros van Merford Special Doors de voordelen samen.

“Ontzorging van het projectmanagement neemt architecten en aannemers al het werk in ‘hoofdstuk 30’ van de Stabu besteksystematiek uit handen”, zeggen Ros en directeur René Ossenblok van Alrema. In dat specifieke hoofdstuk van de bestekomschrijving staat alles wat verband houdt met kozijnen, ramen en deuren. Dat zijn onder meer de brand-, kogel- en geluidwerende deuren van Merford Special Doors en de deuren voor transformatorruimten, roostergevels en Janssen profielsystemen van Alrema. “Opdrachtgevers kunnen die nu allemaal bij één partij bestellen. We blijven doen wat we al deden, maar dan completer”, zegt Ros.

Merford komt zo tegemoet aan een groeiende behoefte. Aannemers hebben steeds minder mensen in dienst voor projectmanagement. “Bij een gevel met verschillende elementen kost het erg veel tijd om die allemaal bij afzonderlijke leveranciers te bestellen”, zegt Ossenblok. “Tijd die er eigenlijk niet is. Dat is de reden dat bijvoorbeeld aannemers tegen ons zeggen: jullie hebben verstand van deuren; regel het maar zodat wij er geen omkijken naar hebben”, vult Ros aan.

Met de producten van Alrema kan Merford een complete gevel leveren. Architecten ontwerpen steeds vaker een ventilerende gevel waarin de deur van een transformatorruimte onzichtbaar is weggewerkt. Alrema levert deze deuren én de roostergevel waarin ze geplaatst worden. Merford zorgt voor de andere benodigdheden. Zo wordt vanaf één adres een complete opdracht uitgevoerd.

Ruim een half jaar geleden raakten Merford en Alrema met elkaar in gesprek. Beide bedrijven constateerden dat een samenwerkingsverband de efficiëntie zeer ten goede zou komen. Van het een kwam het ander en zo werd de overname van Alrema door Merford een feit. Merford neemt de medewerkers van Alrema over. De divisie Special Doors van de Merford Groep heeft na de overname veertig mensen in dienst in Gorinchem.

Merford Special Doors levert totaaloplossingen voor situaties waar speciale eisen worden gesteld aan deuren of roosters. Bijvoorbeeld op het gebied van geluidwerendheid, brandwerendheid, inbraakwerendheid, explosiewerendheid, kogelwerendheid en ventilatie. Het bedrijf verzorgt het complete traject van advies en ontwerp tot levering en montage. De gecertificeerde producten worden naar klantwens ontworpen en geproduceerd en toegepast in de bouw en industrie, bijvoorbeeld in tunnels, energiecentrales, theaters, bioscopen en discotheken.

[related_post themes=”text”]