Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

Gemeente Venlo C2CMet de oplevering van het stadskantoor is Venlo hard op weg om Cradle to Cradle (C2C) hoofdstad van de wereld te worden. Het gebouw is volledig gebouwd volgens de principes van C2C en is geheel energieneutraal. Hoewel de officiële opening pas in oktober plaatsvindt, komen er al bijna dagelijks internationale verzoeken om een bezoekje aan het pand te mogen brengen.

Bas van de Westerlo, Cradle to Cradle consultant bij C2C ExpoLAB: “Gemeente Venlo heeft met dit project hoog ingezet op het gebied van C2C en wil graag laten zien dat C2C bouwen veel verder gaat dan een ‘milieudingetje’. Uiteraard is milieu zeker ook een belangrijk punt, maar we willen met deze businesscase aantonen dat het ook economisch gezien interessant is én dat het bijdraagt aan een gezond werkklimaat.”

Hans Goverde, Kraaijvanger Architecten: “Het gebouw is opgeleverd en we zijn erg tevreden. Vanaf nu moet het gebouw zich gaan bewijzen. Meten is ontwikkelen, vooral omdat het de eerste keer is dat we op deze schaal C2C principes hebben toegepast. Testen in het laboratorium van de TU Eindhoven hebben al aangetoond dat de toegepaste groene gevel de buitenlucht zuivert en 30% NOx en CO2 uit de lucht haalt. Dat is natuurlijk fantastisch. We zijn nu ook heel benieuwd wat de effecten zijn op productiviteit en ziekteverzuim. Naast een verbetering van het welzijn van de werknemers, zou 1% minder ziekteverzuim de gemeente op jaarbasis al € 600.000,- kunnen opleveren.”

[related_post themes=”text”]