Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 108 seconden

gas_220_ace-smallRemeha introduceert de Gas 220 Ace voor de utiliteitsmarkt. Deze staande ketel heeft een vermogen van 150 tot 300 kW en onderscheidt zich volgens de fabrikant door een lage NOx-uitstoot. Een halve vierkante meter vloeroppervlak is voor de ketel voldoende. Binnen een cv-installatie functioneert de Gas 220 Ace als zelfstandig toestel maar hij kan ook met meerdere ketels in een cascade-opstelling worden opgenomen. De toestellen zijn in vier varianten verkrijgbaar: 150 kW, 200 kW, 250 kW en 300 kW. Na de lancering van de Gas 220 Ace biedt Remeha voor het eerst ook een cascadeset voor staande ketels, om een vermogen tot maximaal 1200 kW te kunnen leveren. Op deze manier is het mogelijk om met minder ketels een compactere installatie op een klein oppervlak te realiseren.

Vanwege de lage uitstoot aan stikstofoxiden (NOx) voldoet de Gas 220 Ace aan de MIA/Vamil-eisen. Deze regelingen zorgen voor een korting op de investering, aangezien ondernemers van een belastingvoordeel profiteren. Via de MIA-regeling biedt dit een voordeel van 13,5% van de investering als aftrekpost van de fiscale winst. Via de Vamil-regeling is 75% van de investering op een willekeurig moment af te schrijven.

De Gas Ace 220 beschikt verder over het vermogen om slim te communiceren. De ketel is voorbereid voor beheer en bewaking op afstand en het versturen van preventieve serviceberichten. En via de Smart Service Tool, in combinatie met de Smart Service App kan de installateur ter plekke via zijn smart phone of tablet met het toestel communiceren en alle informatie uitlezen of instellen.

Net als de GAS 310 Eco Pro beschikt de GAS 220 Ace over transportwielen, zodat hij naar zijn plek wordt gereden. Zodra de mantel wordt geopend schakelt automatisch de binnenverlichting in; handig voor onderhoud in een donkere stookruimte. Alle belangrijke componenten zijn bereikbaar en de aanraakpunten zijn voorzien van een opvallende kleur, om onderhoud te versnellen.

Evenals alle Remeha ketels heeft de GAS 220 Ace een gietaluminium warmtewisselaar. Daardoor blijft de ketel compact en licht en kan hij snel reageren op een wisselende warmtevraag. De condensbak is gemaakt van een composiet materiaal, waardoor er geen aparte condensafvoer in het rookgaskanaal nodig is. Door de robuuste warmtewisselaar heeft de GAS 220 Ace een lange levensduur met geringe onderhoudskosten, aldus de fabrikant.

[related_post themes=”text”]