Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 105 seconden

spIDer lrItho Daalderop introduceert een tweetal nieuwe draadloze thermostaten binnen het spIDer pakket, zowel een OpenTherm® als een aan/uit variant. Door de komst van deze draadloze thermostaten wordt het mogelijk om met de spIDer slimme klimaat thermostaat 2 verwarmingszones aan te gaan sturen. Daarnaast is het per 1 september mogelijk om de koeling van de lucht/water warmtepomp HP Cool Cube te regelen.
spIDer is als enige slimme thermostaat in de markt die die ook de ventilatie regelt en terugkoppeling geeft over de kwaliteit van de binnenlucht. Daarnaast is men met spIDer onafhankelijk van een energieleverancier en is er geen abonnement of contract nodig.

Standaard bestuurt spIDer de cv-ketel via een bedrade aansluiting (alle merken cv-ketels met een OpenTherm® protocol). Door het toevoegen van een draadloze ketelmodule kan met spIDer nu ook een tweede verwarmingszone aansturen. Uiteraard moet de ketel hiervoor geschikt zijn, zoals bijvoorbeeld de Itho Daalderop Base Cube Duo. Voor de tweede zone kan uiteraard op de bijbehorende spIDer-web een klokprogramma worden ingesteld. Bediening van beide zones kan zowel via de app als via het web. Voor het aansturen van 2 zones is een spIDer connect pakket nodig en een losse, draadloze OpenTherm® of aan/uit thermostaat.

Met spIDer kon al de lucht/water warmtepomp HP Cube worden bediend (geldt ook voor alle reeds bestaande HP Cube’s). Per 10 september is daar ook de koelfunctie aan toegevoegd zoals die te vinden is in de HP Cool Cube (dit geldt voor alle – dus ook reeds geleverde – HP Cool Cubes). Bediening kan handmatig of via een klokprogramma dat via de app of het web wordt ingesteld.

spIDer is een slimme klimaat thermostaat voor een gezonde en comfortabele woning, die inzicht geeft in het energiegebruik. Als een spin in het web regelt dit platform op afstand de ventilatie, verwarming, tapwater en elektrische apparaten. Waar en wanneer de gebruiker dat maar wil. Ook buiten de deur, met de speciale app op een smartphone of tablet. De gebruiker heeft op elk gewenst moment inzicht in het verbruik, zodat de eindgebruiker precies weet hoeveel hij verbruikt en hoeveel dat kost.

Voor meer informatie: www.ithodaalderop.nl/slimme-thermostaat