Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Vraaggestuurd ventileren bespaart tot 80% van de ventilatorenergie en 40% van de koel- en verwarmingsenergie in een gebouw, door frisse lucht, koeling en verwarming in de juiste hoeveelheden, op de juiste plaatsen en op het juiste moment te leveren. Het nieuwe WISE-systeem van Swegon doet dit, zonder concessies te doen aan het comfort van het binnenklimaat.

Met de nieuwe generatie WISE, ontwikkeld op basis van honderden installaties en ontwikkelingswerk, heeft Swegon de stap gemaakt van vraaggestuurde ventilatie naar een vraaggestuurd binnenklimaat. Met WISE wordt de grens tussen luchtgedragen en watergedragen klimaatsystemen  overbrugd. Zowel hardware als software zijn naadloos geïntegreerd in het systeem en kunnen vrij worden gecombineerd, niet alleen voor ventilatie, maar ook voor een optimaal vraaggestuurd binnenklimaat.

Van ontwerp tot de installatie en bediening – de nieuwe WISE-generatie is erop gericht het hele bouwproces zo efficiënt mogelijk te maken. Speciale software van Swegon en de productselectiesoftware bieden belangrijke ondersteuning bij het maken van beslissingen. Hiermee worden complexe vraagstukken eenvoudig te hanteren, vanuit de behoeften van de klant.

Ter vereenvoudiging van het bouwproces is het WISE-systeem bovendien gebaseerd op de nieuwste technologie voor draadloze communicatie. Een gepatenteerde radiografische oplossing zorgt ervoor dat de WISE-producten, zoals kleppen en actieve roosters, communiceren via geïntegreerde radio-knooppunten. Naast een betrouwbaarder en gemakkelijker te installeren systeem, betekent toepassing van het Swegon WISE-systeem een aanzienlijke kostenbesparing doordat er minder bekabeling nodig is en het elimineert het risico van verkeerde verbindingen.

Als aanvulling op het nieuwe WISE-systeem is de Super WISE gebruikersinterface volledig gerenoveerd. Met een maximaal visueel overzicht en eenvoudige bediening van systeeminstellingen, bevindt de Super WISE zich in het centrum van de gebruiksvriendelijke benadering.