Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Itho Daalderop volgt belangrijke markttrends als energieprestatiegarantie en Nul‐op‐de‐Meter op de voet en deze vormen onder andere de basis voor al haar innovaties. In de nieuwbouwmarkt wordt al geruime tijd samengewerkt met Klimaatgarant, die zich volledig richt op prestatiegaranties. Deze samenwerking is steeds intensiever geworden om producten en diensten aan te laten sluiten op de veranderende marktvraag. Het management van beide bedrijven heeft dan ook besloten tot de vorming van een nieuwe groep, financieel ondersteund door investeringsmaatschappij Gimv. In deze groep opereren de twee bedrijven als afzonderlijke entiteiten. Wim van den Bogerd gaat leiding geven aan de nieuwe groep, maar verder zijn er geen wijzigingen in het directie‐ en managementteam van Itho Daalderop.

Aangezien duurzaamheid en ‘Smart Cities’ twee belangrijke pijlers in de investeringsstrategie van Gimv zijn, was het voor deze investeerder een uitgelezen mogelijkheid om een belang te nemen in deze twee vooraanstaande bedrijven op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Voor zowel Klimaatgarant als Itho Daalderop biedt de samenwerking met Gimv een stabiele en ook langdurige basis voor toekomstige groei en investeringen. Juist nu de markt voor verduurzaming sterk aantrekt, was de wens groot om een investeerder te vinden die volop groeimogelijkheden biedt en de visie richting all electric/Nul‐op‐de‐meter binnenklimaatoplossingen deelt.

De ontwikkeling van nieuwe concepten en producten zal door de vele samenwerkingsverbanden in de renovatiesector en door de vooruitgeschoven positie van Klimaatgarant in de nieuwbouw een sterke impuls krijgen. Dit zal leiden tot meer innovaties die volgens Itho Daalderop nodig zijn om ook in de toekomst een toonaangevende rol te vervullen in duurzame totaaloplossingen.

Voor meer informatie: www.ithodaalderop.nl