Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

In Hengelo wordt restwarmte van AkzoNobel benut voor het verwarmen van huizen en bedrijven. Dat levert een CO2-besparing op van 60% in vergelijking met een cv-ketel op aardgas. Warmtepompen zorgen ervoor dat de temperatuur verhoogd wordt naar 70°C, waardoor het ook kan worden ingezet voor de productie van warm kraanwater. Tijdens de feestelijke start van het duurzame warmtenet konden klanten en andere geïnteresseerden zien waar de warmte vandaan komt en hoe de techniek werkt.

Bij het het pompgebouw van AkzoNobel werden rondleidingen georganiseerd. Vervolgens konden bezoekers een bezoek brengen aan de duurzame energiemarkt. Hier vertelden onder andere installateurs over energiebesparende maatregelen.

Klaar voor de toekomst
Op dit moment ontvangen zo’n 330 woningen duurzame restwarmte van AkzoNobel. Warmtenetwerk Hengelo heeft de aanleg van de hoofdleiding en de ombouw van tussenstation DEC Zuid  gerealiseerd. Vanaf eind november worden ook de leidingen naar het toekomstig te bouwen DEC Noord gelegd. Het warmtenet is al klaar voor een toekomst waarin later een veel groter deel van Hengelo verduurzaamd zal worden.”