Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 133 seconden

Viega breidt programma uit met speciale renovatievariant Advantix Vario
De Advantix Vario douchegoot van Viega voor flexibele realisatie van vlakke douchevloeren is uitgebreid met een speciale uitvoering voor renovaties. De nieuwe renovatievariant heeft een zeer geringe opbouwhoogte.

De bescheiden opbouwhoogte, de hoge afvoercapaciteit en de mogelijkheid om de douchegoot individueel op lengte te maken, te verlengen of haaks te monteren, maken van de Advantix Vario een echte alleskunner.

 

Het renovatiemodel van de Advantix Vario is met een totale bouwhoogte van 70 mm de ideale oplossing voor renovatie van badkamers. De geringe opbouwhoogte is te danken aan de nieuw geconstrueerde afvoer. Ondanks de vlakke behuizing bedraagt de afvoercapaciteit toch minstens 0,55 liter/sec. Indien gewenst, kan de afvoercapaciteit eenvoudig worden verdubbeld. Hiertoe worden twee douchegoten simpelweg met elkaar gekoppeld. Het waterslot van 25 mm biedt afdoende bescherming tegen vervelende luchtjes.

Functioneel en comfortabel is ook de zelfreinigende functie van de nieuwe Advantix Vario-douchegoot. De stroming-geoptimaliseerde afvoerconstructie en daarmee de hoge stroomsnelheden van het water zorgen ervoor dat alle vervuiling betrouwbaar wordt afgevoerd. Mocht er toch handmatige reiniging nodig zijn, dan biedt een speciale reinigingsspiraal uitkomst. In een handomdraai kunnen daartoe het steekrooster en de vuilzeef worden uitgenomen.

 

De installatie van de douchegoot wordt nog eens vereenvoudigd door een PP-aansluitbocht die 360 graden draaibaar is.  

De douchegoot is eenvoudig te verwerken in een dunbedafdichting: net als alle andere Advantix Vario afvoeren heeft ook deze variant een speciale flens met een breed vlak voor het afdichtband. Daarmee wordt de overgang naar de afwerkvloer betrouwbaar overbrugd en kunnen eventuele zettingen gemakkelijk worden opgevangen. Om het werk van installateur en tegelzetter zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten, levert Viega een set voor tegelzetters. Naast een tegelhulp omvat deze set het bijbehorende afdichtband, bijpassende lijm en een speciale montageaanwijzing.

 

De Advantix Vario douchegoot van Viega is uiterst flexibel toe te passen. De goot kan op locatie op iedere gewenste lengte worden gemaakt en daarmee worden aangepast aan de lokale situatie. Speciale verbindings- en hoekstukken bieden maximale vrijheid bij het realiseren van douchevloeren. Voor wellness-douches is ook een combinatie van twee goten mogelijk. Op die manier kan bijvoorbeeld een zeer hoge afvoercapaciteit worden bereikt.

De douchegoot laat zich even eenvoudig aanpassen aan vormgevingswensen. Door de 20 mm brede voeg en het smalle steekrooster onderscheidt de Advantix Vario zich door een bescheiden en tegelijk fraai uiterlijk zonder de badkamer te domineren. Deze flexibiliteit is nu dankzij de speciale Advantix Vario-uitvoering ook voor renovaties mogelijk. Dankzij de geringe bouwhoogte, die tussen 70 en 95 mm kan worden ingesteld, is de goot eenvoudig in douchevloeren te integreren en kan de hoogte van de afwerkvloer beperkt blijven.

Voor meer informatie: www.viega.nl