Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

Orange SolarOrange Solar Power gaat in West-Brabant een zonnepanelenfabriek realiseren met een productiecapaciteit van 70 megawatt, oftewel zo’n 280.000 zonnepanelen. De fabriek moet uiteindelijk werk bieden aan 60 mensen en wordt in 2 fases gerealiseerd. Fase 1, bestaande uit een productielijn van 15 megawatt voor flexibele en standaard zonnepanelen, wordt in het derde kwartaal van 2015 opgeleverd.

Met de opening van de nieuwe fabriek hoopt de directie van Orange Solar Power de terugkeer van de Europese solar industrie in te luiden. “Waar in de afgelopen jaren in Europa en ook in Nederland de zonnepanelenproductie grotendeels verdwenen is, is dit het startschot voor een revival”, aldus, Guust Verpaalen (CEO; rechts op de foto) en Walter van Loon (CCO en oprichter van Orange Solar Power; links). “De directe investering in de nieuwe fabriek bedraagt in totaal ongeveer 5 miljoen euro en dit zal een wezenlijke bijdrage leveren aan de regionale werkgelegenheid.”

In fase 1 van het project van Orange Solar Power wordt in de fabriek te West-Brabant een productielijn van 15 megawatt gebouwd voor standaard zonnepanelen en de zogenaamde ‘Monoflex’ modules. Deze flexibele zonnepanelen kennen een aantal bijzondere eigenschappen: de Monoflex modules zijn licht van gewicht en kunnen hierdoor op een veel groter aantal type daken toegepast worden; ze zijn buigzaam en kunnen daardoor ook op allerlei gebogen oppervlakten worden verlijmd of gemonteerd zoals overkappingen, façades en gevels; de Monoflex modules hebben een hoge cel- (18% rendement) en module-efficiency en ze kunnen in verschillende maten geleverd worden.

In fase 2 van het project van Orange Solar Power wordt in de fabriek te West-Brabant een productielijn van 55 megawatt gebouwd voor ‘standaard’ zonnepanelen. Deze productielijn zal eind 2015 operationeel zijn. De fabriek zal te zijner tijd werk bieden aan 60 mensen.

Voor meer informatie: www.o-solar.com