Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Sunny Boy 1.5 - 2.5SMA Solar Technology AG (SMA) lanceert de Sunny Boy 1.5/2.5. De nieuwe Sunny Boy bedoeld voor klanten die het onderste uit de kan willen halen van hun kleine zonnestroominstallatie. Hij biedt een breed scala van toepassingen door de geïntegreerde schaduwwerking en is eenvoudig te integreren in een thuisnetwerk. De kleine en lichte vorm, het brede ingangsspanningsbereik van 80 V tot 600 V en het nieuwe communicatieconcept bieden tal van voordelen bij de installatie en inbedrijfstelling. Dankzij de directe communicatie met de SMA Energy Meter is het ook mogelijk om de omvormer zodanig in te stellen dat er geen netinjectie mogelijk is.

Met de Sunny Boy 1.5/2.5 stelt SMA een omvormer beschikbaar die inspeelt op de huidige technologie trends van kleine zonnestroominstallaties. Dankzij gereduceerde investeringskosten en een hoge zelfvoorzieningsgraad wordt een zonnestroominstallatie rendabeler naarmate de omvang kleiner wordt. Bovendien is de Sunny Boy aantrekkelijk geprijsd. “Veel mensen hebben een kleine dakoppervlakte of slechts een beperkt budget voor een installatie”, verklaart Dieter Manz, Product Manager bij SMA. “Voor die mensen is de nieuwe Sunny Boy de perfecte oplossing.”

Het innovatieve ontwerp van de Sunny Boy 1.5/2.5 maakt niet alleen een eenvoudige installatie mogelijk, maar ook snellere DC- en AC-verbinding via Plug & Play. Doordat het slechts 9 kg weegt, kan het toestel bijvoorbeeld worden opgehangen met slechts twee schroeven, zonder extra wandbeugel. De inbedrijfstelling is net zo eenvoudig. “Dankzij de geïntegreerde intuïtieve gebruikersinterface is het mogelijk om de benodigde instellingen draadloos uit te voeren in handomdraai – zonder de behuizing te moeten openen”, aldus Manz.

Ook op vlak van communicatie presenteert de Sunny Boy 1.5/2.5 een innovatie: de productontwerpers hebben de hele displaybediening verplaatst naar PC en mobiele toestellen. “De geïntegreerde gebruikersinterface maakt het mogelijk om de systeemgegevens te controleren op een smartphone of tablet”, legt Manz uit. Dit stelt de gebruiker in staat om te kiezen tussen lokale en online monitoring via Sunny Places en Sunny Portal.

De Sunny Boy 1.5/2.5 is leverbaar zijn vanaf medio april.

Voor meer informatie: www.SMA-Benelux.com