Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

NIBE open huis 02NIBE Energietechniek kan terugkijken op een geslaagd open huis. De aanleiding voor het open huis op dinsdag 9 december jl. was drieledig: afgelopen jaar was NIBE 50 jaar actief op de Nederlandse markt, dit jaar bestaat NIBE Energietechniek 10 jaar en 1 jaar geleden werd in Oosterhout een fraai bedrijfspand met uitgebreide trainingsfaciliteiten in gebruik genomen. Met name dat laatste sprak de talrijke bezoekers bijzonder aan.

Bij aanvang van de goed bezochte bijeenkomst heette Christian Blanc – sinds 4 maanden Managing Director van NIBE Energietechniek – de gasten van harte welkom. Vervolgens gaf hij het woord aan Andreas Hellstrand, Area Manager International Sales van NIBE AB uit Zweden, die een presentatie gaf over verleden, heden en toekomst van het moederbedrijf, het merk en de NIBE-producten.

Daarna was er gelegenheid voor een rondleiding, waarbij de aandacht met name uitging naar de nieuwe showroom/instructieruimte van NIBE, waar de belangrijkste NIBE-producten werkend staan opgesteld. Cursisten kunnen deze producten bovendien niet alleen aan de voorzijde, maar ook aan de ‘installatiezijde’ bekijken. “Dit is niet alleen interessant voor installateurs, maar ook voor praktisch ingestelde adviseurs en zelfs architecten”, merkten diverse aanwezigen op. Zoals verwacht ging ook de nodige aandacht uit naar enkele nieuwe NIBE-producten – waaronder de elektrisch verwarmde LX ACDC pv-boiler en de pv-voorbereide NIBE MT-WH 2029-1F/1FS ventilatielucht/water warmtepompboiler. Deze producten zullen pas in 2015 officieel worden geïntroduceerd, maar stonden bij wijze van ‘sneak preview’ nu al opgesteld.

Voor de heer en mevrouw Van Ginkel van Installatiebedrijf W. van Ginkel uit Bennebroek kreeg de avond een bijzonder einde: zij wonnen in de loterij waarmee het open huis werd afgesloten een stedentrip naar Parijs.

Voor meer informatie: www.nibenl.nl