Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Heycop Systemen B.V. (Heycop) en R-Vent Group B.V. (R-Vent Group) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de ventilatie activiteiten van Heycop aan R-Vent Group. Alle productgroepen en commerciële activiteiten worden voortgezet binnen de nieuwe B.V.: Heycop Ventilatie B.V. en is 100% eigendom van de R-Vent Group.

Heycop Ventilatie B.V. zal met de huidige medewerkers de commerciële activiteiten voor ventilatieroosters, ventilatiesystemen en suskasten voortzetten. Met de overname van de ventilatie activiteiten van Heycop voegt R-Vent Group naast een groot aantal producten ook kennis en kunde toe aan haar portfolio op het gebied van ventilatiesystemen type C. En naast complete D-systemen levert de R-Vent Group nu ook complete C-systemen.

Jeroen Rook, directeur R-Vent Group: “Als marktleider op het gebied ventilatiesystemen willen we de klant het complete portfolio van C- en D-ventilatiesystemen aan kunnen bieden. Met de toevoeging van de productgroepen van Heycop verstevigen we onze positie op het gebied van C-systemen voor zowel de renovatie als de nieuwbouw. Daarnaast past Heycop, met meer dan honderd jaar ervaring, perfect bij ons familiebedrijf dat kan bouwen op bijna honderd jaar ervaring”.

Heycop heeft zich een stevige plaats verworven als toeleverancier voor de bouw en de  ramen- en deurenindustrie. Heycop zal met de verkoop van de ventilatie activiteiten aan de R-Vent Group de focus leggen op speciaal hang- en sluitwerk, zoals bijvoorbeeld bovenraamsluitingen, louvre systemen en home automation. Daarnaast heeft Heycop een ontwikkelingsprogramma met onder andere TNO Bouw opgezet.

Heycop zal haar team ook uitbreiden met een vijftal jonge ontwikkelingsingenieurs. Naast het ontwikkelen van geavanceerde producten voor de ramen- en deurenindustrie heeft Heycop het leveringsprogramma uit 1930-1950 weer in productie genomen. Klassieke gegoten bronzen raamuitzetters, scharnieren en windwerken zijn in oude luister hersteld. De Cruise Terminal in Rotterdam is onlangs met deze producten uitgevoerd. Heycop systemen is gevestigd in Nieuwegein.

Voor meer informatie: www.heycop.nl en www.r-vent.com