Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

 

Master Matrix is een nieuwe akoestische plafondsysteem van Ecophon. Er is patent aangevraagd voor dit systeem, dat wordt geleverd in zeven paneelmaten. Master Matrix creëert mogelijkheden om zwevende akoestische designplafonds in strakke patronen te ontwerpen in ruimten. Doel is het verbeteren van het akoestisch comfort en de prestaties van de mensen die in deze ruimten werken. Het systeem is met een minimaal aantal onderdelen en ophangpunten snel en nauwkeurig te installeren.

Omdat de panelen op zijn plaats worden geklikt, kunnen ze daarna ook weer als een luik worden geopend. Alle panelen worden geleverd met standaard ingebouwde ankerschroeven. Mede hierdoor kunnen de panelen in de juiste positie worden geklikt en strak achter elkaar worden geïnstalleerd.

 

Bij betonkernactivering worden wanden en plafonds gebruikt als onderdeel van het thermische systeem om het gebouw te koelen of te verwarmen. Betonkernactivering of TABS verlaagt het energiegebruik, maar de kale betonnen oppervlakken reflecteren het geluid, met echo’s en verhoogde geluidsniveaus als gevolg. Een gewoon wand-tot-wand dekkend akoestisch plafond is bij thermisch actieve gebouwen als oplossing niet mogelijk. Maar Master Matrix wel. Door de openingen in de rijen met panelen kan lucht circuleren. Metingen tonen aan dat geluidsabsorberende panelen die 60% van het oppervlak bedekken een goede akoestiek creëren met minimaal effect op de thermische condities.

 

Zoals alle Ecophon-systemen is Master Matrix 100% recyclebaar.De glaswol waaruit de panelen bestaan is ontwikkeld volgens de 3RD Technology. Dit betekent dat meer dan 70% aan gerecycled glas is gecombineerd met een plantaardig bindmiddel.