Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 187 seconden

 

Fluke biedt drie installatietesterkits 1652/3/4-Tpolekit inclusief gratis kastsleutel. Deze aanbieding loopt tot 28 juni 2014. De kits combineren een Fluke 1652C installatietester met een Fluke T110 tweepolige tester of een Fluke 1653B plus software plus een Fluke T130 tweepolige tester of een Fluke 1654B installatietester plus software plus een Fluke T150 tweepolige tester. Elke kit omvat tevens een gratis multifunctionele kastsleutel/schroevendraaier, verkrijgbaar na registratie op de Fluke-website na aanschaf van een kit.

 

De Fluke 1652C is een tester voor alle toepassingen in woningen. Hij voldoet aan alle basisbehoeften voor het testen conform de bedradings- en bouwvoorschriften. De Fluke 1653B is een tester voor professionele probleemoplossers die in woningen en bedrijfsgebouwen werken. De Fluke 1654B is een tester voor praktisch alle elektrische bedradingsinstallaties in woningen, bedrijfsgebouwen en industriële omgevingen. De Fluke 1654B kan voor afgevlakte gelijkspanning gevoelige aardlekschakelaars type B testen in gebouwen met zonnepanelen en heeft een resolutie van één milliohm voor lus- en leidingtests. Zowel de 1653B als de 1654B hebben een intern geheugen voor maximaal 1.500 meetwaarden, bieden uitgebreide gegevensbeheerfuncties en worden beide geleverd inclusief DMS-software van Fluke voor het afdrukken van professionele documenten.

 

De 2-polige testers van Fluke (T110, T130, T150) hebben de veiligheidsspecificaties CATIII 690V en CATIV 600V en combineren veiligheid met gebruiksgemak en snelle testresultaten. De T110, 130 en 150 hebben allemaal indicatoren met led-verlichting voor spanningsmetingen, terwijl de T130 en 150 tevens een verlicht LCD-display met display-hold-functie hebben. Zij geven allemaal door middel van geluidssignalen en trillingen feedback over de doorgang, hebben een faserotatie-indicatie voor 3-fasige systemen om de fasevolgorde te bepalen, beschikken over een ingebouwde zaklamp en kunnen op afstand aardlekschakelaars activeren om te controleren of deze correct zijn bedraad. De T150 meet tevens de elektrische weerstand.

 

Alle drie modellen van de Fluke installatietester geven twee uitlezingen tegelijk weer op een dubbel display. Zo kunnen de resultaten van PEFC/PSC- en lusimpedantiemetingen gelijktijdig worden weergegeven, zodat u de tests niet afzonderlijk hoeft uit te voeren. Hierdoor wordt de testtijd ten opzichte van sommige lustesters meer dan gehalveerd. Zij beschikken ook over een hogestroom-lustestfunctie, die extreem snel meetresultaten levert bij het testen van circuits zonder aardlekschakelaars. Zij bieden zowel een no-trip-test als de hogestroomtest, zodat de gebruiker deze afhankelijk van de toepassing kan selecteren. Verder biedt het instrument een snelle spanningsmeting tussen fase en nulleider (L-N), fase en beschermingsleiding (L-PE) en nulleider en beschermingsleiding (N-PE) met behulp van het netsnoer, zonder dat er meetaansluitingen hoeven te worden gewijzigd.

Er is een PASS/FAIL-indicatie voor de resultaten van aardlekschakelaartests en een variabele RCD-stroommodus voor aangepaste instellingen voor het testen van aardlekschakelaars. Er zijn geen aparte batterijen nodig. Dankzij een slanke probe met testknop kunt u beginnen met testen zonder dat u bij het frontpaneel hoeft of op het frontpaneel hoeft te kijken wanneer u op moeilijk bereikbare punten meet. Een aardpotentiaal-touchpad detecteert verhoogde aardpotentialen boven 50V, om op mogelijk gevaarlijke situaties te wijzen.

 

De installatietesters van Fluke zijn compact, licht (minder dan 1,2 kg) en hebben een gevoerde nekriem, waardoor testende monteurs hun handen vrij hebben om te testen. Voor extra gebruiksgemak geeft een draaiknop duidelijk aan welke functie er is geselecteerd. Bovendien biedt deze draaiknop één centrale toegang tot alle functies, zonder complexe menu’s op meerdere niveaus, zodat de tester zelfs als hij een langere periode niet is gebruikt intuïtief kan worden bediend. Een groot display met achtergrondverlichting geeft duidelijke symbolen weer en biedt een buitengewoon grote zichthoek voor eenvoudig en veilig meten. De instrumenten hebben verwijderbare 4mm-standaardsnoeren, die bij beschadiging of verlies kunnen worden vervangen en die geen afwijkende, speciale connectoren vereisen. Een nulstellingsadapter garandeert een eenvoudige, betrouwbare en nauwkeurige compensatie voor meet- en netsnoeren. De adapter kan worden gebruikt voor alle netstekkertypes en testaccessoires zoals probes en krokodillenklemmen.