Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

speedheat-t-gooi-portfolio-3Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Het bedrijf pionierde in 1996 met elektrische vloerverwarming, ook wel infrarood vloerverwarming genoemd. Inmiddels zijn er zes vestigingen, verspreid over Nederland. “Toch moet de grote doorbraak voor ons nog komen”, stelt algemeen directeur Jeanine Prang. “Het échte besef dat we om moeten schakelen van gas naar alternatieve warmtebronnen, begint nu pas te komen. We gaan steeds meer naar all electric living toe, waarbij je als consument geen gas meer verbruikt en geheel of gedeeltelijk zelf je stroom opwekt.”

Ook in all electric living wil Speedheat Nederland zich weer opwerpen als pionier. Zo is het Speedheat systeem het eerste elektrische vloerverwarmingssysteem dat is opgenomen in de BCRG Databank. Dit betekent in de praktijk dat je met dit systeem kunt voldoen aan de huidige EPC-normen. “De testen wijzen uit dat je met ons systeem zelfs al kunt voldoen aan de normen zoals die voor 2020 zijn opgesteld”, legt Prang uit.

Om het jubileum te vieren, komt de leverancier met een actie voor sportverenigingen: “Veel verenigingen kunnen immers wel een steuntje in de rug gebruiken”, vindt Prang. “Met een stem-actie op Facebook kunnen zij een vloerverwarming ter waarde van 1.000 euro winnen of een sponsorpakket ter waarde van 750,- euro.”

Ook voor architecten komt Speedheat met een actie. “Wij merken aan het aantal aanvragen dat de belangstelling van architecten in de mogelijkheden met ons systeem toeneemt. Deze keer willen wij hén eens uitdagen: ontwerp een woning met Speedheat als hoofdverwarming, upload je ontwerp op onze site en maak kans op een special van 4 pagina’s over jouw Bureau in een magazine voor mensen die gaan bouwen.”

[related_post themes=”text”]