Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Kubus heeft een partnerovereenkomst getekend met BIMobject®, een cloud-based portal voor het publiceren, ontwikkelen en onderhouden van BIM objecten voor producten in bouw en interieur. Kubus gaat de software en diensten van BIMobject® binnen de Benelux vertegenwoordigen en aanbieden aan fabrikanten. Kubus speelt in op de sterk groeiende vraag vanuit fabrikanten naar objecten voor BIM en koppelt deze met haar parametrische fabrikant productspecificaties in bestekservice.

“Met Kubus gaan we een partnerschap aan dat gericht is op expertise. Hun uitgebreide kennis van de lokale markt op het gebied van BIM, in combinatie met specificeren, verstevigt onze positie wereldwijd. We gaan een groot scala aan producten aanbieden voor bedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt, zodat zij toegang krijgen tot de BIM markt wereldwijd.” aldus Kornel Kovacs, Manager ontwikkeling BIMobject®.

Kubus heeft meer dan 15 jaar aan ervaring met het ontwikkelen van objecten voor BIM binnen haar eigen bibliotheekaanbod, dat bekend staat als een van de uitgebreidste van Nederland. Door het aangaan van een partnerschap met BIMobject® zet Kubus een nieuwe stap, en gaat zich ook richten op het ontwikkelen van fabrikant productinformatie.

Internationaal opererende bouwtoeleveranciers zoals Velux, SaintGobain, Philips, Assa Abloy, Knauf, Ecophon en Saval hebben al gekozen voor BIMobject® om hun productportfolio te promoten én te leveren binnen BIM processen. Producten worden sneller geselecteerd en gebruikt, met als resultaat meer verkoopomzet.

“Veel fabrikanten zijn zoekend naar hun rol in het BIM proces. Onze BIM consultants staan klaar om een advies op maat te geven. Door het partnerschap met BIMobject® zijn we ervan overtuigd dat we het beste platform voor fabrikantobjecten naar de Benelux kunnen halen. Met veel bezoekers en moderne analysetools voor marketing & leadgeneratie.” zegt Erik Pijnenburg, directeur van Kubus.

Als promotor van OpenBIM oplossingen zal Kubus in haar aanbod van BIM objecten onafhankelijk van applicaties gaan opereren. Dat betekent dat objecten en oplossingen gemaakt kunnen worden voor alle BIM programma’s die gebruikt worden voor bouwkundige- en interieur modellen.

Voor meer informatie: www.kubusinfo.nl/bimobject