• Hemelwater afvoeren bij gebouwen met gecombineerd gebruik

  Hemelwater afvoeren bij gebouwen met gecombineerd gebruik

  Bij gebouwen met gecombineerde functies worden steeds hogere eisen gesteld aan functionaliteit, brandveiligheid en vandaal-bestendigheid van dakafvoeren- en leidingsystemen. Hoe zorg je hier voor de juiste afvoer van hemelwater? Voldoen aan hoge eisen Het verzamelen en afvoeren van hemelwater is één van de belangrijkste aandachtsgebieden in de installatietechniek. Doordat er steeds meer gebouwen een gecombineerde functie hebben,  zoals wonen, verzorging, educatie, commercie en parkeren, worden er steeds hogere eisen gesteld aan functionaliteit, brandveiligheid, vandaal-bestendigheid en …Lees meer »
 • Juist nu kiezen voor goede led verlichting!

  Juist nu kiezen voor goede led verlichting!

  De productiviteit van uw medewerkers wordt mede bepaald door de lichtervaring op de werkplek. Binnenverlichting van Adurolight combineert de voordelen van led lichtbronnen, zoals hoge energie-efficiënte en grote lichtopbrengst, met modern design en praktische montage van de armatuur. U kunt kiezen uit panelen, downlights en Human Centric Lighting (HCL). HCL heeft zeer positieve effecten op onze concentratie, motivatie, productiviteit en algehele gezondheid en is overal toepasbaar. Met HCL wordt een natuurlijk verloop van het daglicht …Lees meer »
 • ‘Slimme sensoren maken optimale regeling en besturing mogelijk’

  ‘Slimme sensoren maken optimale regeling en besturing mogelijk’

  Klimatisatie is bij Belimo een belangrijke kreet. Om installaties voor verwarming, ventilatie en airconditioning goed te kunnen regelen en besturen, heeft de Vaassense importeur en fabrikant de afgelopen jaren haar lucht- en waterzijdig corrigerende organen steeds verder ontwikkeld. Begin dit jaar produceerde Belimo zelfs haar 100 miljoenste servomotor en bereikte daarmee een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. “De afgelopen 10 jaar zijn onze luchtkleppen en regelkogelkranen steeds meer gecombineerd met sensoren”, vertelt …Lees meer »
 • Met prefab sneller werken zonder schade

  Met prefab sneller werken zonder schade

  In de hectiek op de bouwplaats gaat weleens iets mis. Heel logisch, maar je kunt de doorlooptijd en de faalkosten verlagen, wanneer je gebruik maakt van prefab. Omdat het voorgefabriceerd is, is het klaar is voor gebruik en kan de eindmontage direct plaatsvinden. Zo bespaar je tijd en geld. Wist je dat prefab al rendabel is vanaf zo’n vijftien woningen. Wasco biedt deze service aan en heeft een speciale verpakkingsmethode, waardoor materialen zonder schade op …Lees meer »
 • Bespaar energie, tijd en moeite met Walraven Isolatiebeugels

  Bespaar energie, tijd en moeite met Walraven Isolatiebeugels

  Wist je dat goede isolatie van HVAC-installaties economische voordelen biedt en de efficiëntie van gebouwen verhoogt? Het Walraven-portfolio omvat niet alleen de meest voorkomende isolatietoepassingen voor binnen en buiten, het biedt tevens flexibiliteit en de mogelijkheid van prefabricage en ontwerpondersteuning om jouw werk gemakkelijker, sneller en veiliger te maken. De behoefte aan hoge kwaliteit isolatie is toegenomen in de laatste jaren. De reden hiervoor is tweeledig. Enerzijds realiseren steeds meer mensen de economische, energiebesparende en …Lees meer »
 • Warmteservice optimaliseert logistieke service

  Warmteservice optimaliseert logistieke service

  Door de toenemende vraag naar bezorgingen heeft Warmteservice zijn logistieke service geoptimaliseerd en wordt er nu per regio gewerkt. Vestigingen zijn ondergebracht in clusters waarbij één vestiging per cluster de bezorgingen zal gaan doen. Met de nieuwe, grotere bussen per clustervestiging kunnen zij nog beter voldoen aan de vraag. Inmiddels rijden de eerste twaalf nieuwe Warmteservice bussen door het land. Een mooi moment om ook de lay-out van de bussen meteen te vernieuwen. De slogan …Lees meer »
 • Hybride warmtepomp Elga Ace zet nieuwe norm neer

  Hybride warmtepomp Elga Ace zet nieuwe norm neer

  De nieuwe Elga Ace van Remeha is de hybride warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt. De zeer compacte Elga Ace functioneert met alle merken hr-ketels en past bij elk type afgiftesysteem. Daarmee biedt de Elga Ace een uitkomst bij het verduurzamen van ruim 4,5 miljoen bestaande woningen in Nederland. In alle gevallen vormt de nieuwe hybride warmtepomp van Remeha een haalbare, betaalbare en realistische eerste stap.  Een Elga Ace reduceert het gasverbruik met …Lees meer »
 • Stijlvolle split-unit of monoblock behuizing op maat

  Stijlvolle split-unit of monoblock behuizing op maat

  Cox Geelen produceert maatwerk ECONEXT® warmtepompkappen voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Een kap voor elk merk/type warmtepomp, dakhelling en RAL-kleur De R&D-engineers van Cox Geelen baseren hun calculatie op uw specificaties en brengen een ontwerpvoorstel uit, voorzien van een technische maattekening. In 3 stappen een passend voorstel, zo eenvoudig is het. Voordelen Door de plaatsing op het dak ervaren de bewoners op de grond al snel 10dB(A) minder geluid. Er is voor elk type dak een dakopstand …Lees meer »
 • Apen in dierentuin Artis zitten er WARP’jes bij

  Apen in dierentuin Artis zitten er WARP’jes bij

  Ook de oudste dierentuin van Nederland gaat mee met de tijd. Nu de energietransitie en klimaatdoelen een hot topic zijn wordt er steeds vaker gekozen voor toekomstbestendig bouwen en renoveren. Zo ook in het nieuwe gibbon apenverblijf dat in Artis wordt gebouwd. Dit moderne nieuwe verblijf voor de apen heeft 2 verdiepingen waarbij isolatie met laagtemperatuur vloerverwarming is gecombineerd. WARP Systems perfecte match met lage opbouwhoogte Voor het gibbon verblijf is het SpeeTile 12 systeem …Lees meer »
 • Stille toilet- / badkamer-ventilator

  Stille toilet- / badkamer-ventilator

  De Vent-Axia Mute N is een zeer stille badkamerventilator / toiletventilator die geschikt is voor wand en plafond. De Mute is voorzien van twee standen en heeft een debiet van 35m³/h op de lage stand en 75m³/h op de hoge stand. Bij 20Pa weerstand heeft de ventilator nog een debiet van 50m³/h. Deze stille ventilator produceert op de lage stand slechts 12 dB(A). De IPX5 classificatie zorgt ervoor dat de ventilator te installeren is vanaf …Lees meer »