• Een duurzame installatie? Weg met lucht en vuil!

  Een duurzame installatie? Weg met lucht en vuil!

  Lucht en vuil in cv-installaties zijn een veelvoorkomend probleem. Voor een duurzame en efficiënte installatie is het daarom van belang om zowel een lucht- als vuilafscheider te plaatsen. Lucht in de installatie Vaak gehoorde klachten zoals radiatoren die niet de voorziene warmte afgeven, storende borrelende  geluiden in de radiatoren en regelmatig handmatig moeten ontluchten, zijn allemaal toe te schrijven aan lucht in de installatie. En dan zijn er nog de klachten die pas na langere …Lees meer »
 • Nieuwe Prestabo-buis speelt in op prefab-trend

  Nieuwe Prestabo-buis speelt in op prefab-trend

  Modulair bouwen wint snel aan populariteit. Steeds kleinere of complexere bouwlocaties en de toenemende belangstelling voor BIM, maken prefab ook in de installatietechniek steeds interessanter. Viega speelt hierop in met de introductie van een nieuwe Prestabo-buis waarvan de lengte optimaal aansluit bij de prefab-trend. De nieuwe 3 meter lange Prestabo-buis (model 1103.3) vormt een aanvulling op het bestaande buisprogramma. De kortere lengte maakt deze buis bij uitstek geschikt voor prefab-verwarmingsinstallaties waar veel wordt gewerkt met …Lees meer »
 • Klaarstomen voor de energietransitie

  Klaarstomen voor de energietransitie

  Het Wasco Energie Centrum is al vanaf 2000 dé plek waar je als installateur op de hoogte blijft van de modernste duurzame energiesystemen en energiebesparende technologieën. Hier worden themadagen, workshops en trainingen georganiseerd. Veel klanten hebben ons Wasco Energie Centrum bezocht en de teller blijft oplopen. Onlangs ontvingen wij onze 50.000ste bezoeker in het Wasco Energie Centrum. Sinds dit jaar is het Wasco Energie Centrum ook de opleidingslocatie voor het WasCollege, dus Wasco is nu …Lees meer »
 • Ontdek onze slimme vogel!

  Ontdek onze slimme vogel!

  Met de nieuwe Decorio kan uw warmtepomp het dak op! In het streven om ons fossiele energieverbruik te verminderen is de warmtepomp een populaire keuze. Voor de bewoner is, naast geluidsoverlast, de omvang door plaatsing in de tuin of schuur een struikelblok. De nieuwe, eenvoudig te monteren Decorio Luchtwarmtepompbehuizing 30°-55° van Ubbink biedt u dé oplossing! Deze buitenunitbehuizing staat als een schoorsteen op uw dak, beschermt uw luchtwarmtepomp tegen alle weersinvloeden en zorgt bovendien voor …Lees meer »
 • De toekomst komt eraan! Hoe bereid jij je voor?

  De toekomst komt eraan! Hoe bereid jij je voor?

  Installateurs krijgen steeds vaker de vraag om advies: “Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?” “Hoe zit dat met subsidies?” “Hoe verduurzaam ik mijn huis?”. Voor het beantwoorden van deze vragen is kennis nodig, maar waar haal je de tijd vandaan in je drukke agenda? Op 14, 15 en 16 mei 2019 komen in Gorinchem twee werelden bij elkaar: Installatie & Elektro Vakbeurs. De ontwikkelingen in de installatie- & elektrobranche gaan razendsnel en de rol van de installateur …Lees meer »

[logo-slider]

 • Draadloos platform voor luchtsnelheid en verschil drukmetingen

  Draadloos platform voor luchtsnelheid en verschil drukmetingen

  De AirPro instrumenten zijn revolutionaire “draadloze” meetoplossingen voor het meten van luchtsnelheid en druk in combinatie met Smartphone en App! Deze combinatie biedt ongeëvenaarde meetoplossingen voor gebruikers op het gebied van productiviteit, meetrapportage en gebruikersvriendelijkheid met natuurlijk  de hoge meetnauwkeurigheid van de bedrijfszekere TSI meetvoelers. In de nabije toekomst zal deze serie worden uitgebreid met nieuwe meetinstrumenten gebaseerd op dit uniek platform. De eerste instrumenten uit deze serie zijn de luchtsnelheid opnemer de AP500 en …Lees meer »
 • Drukverhogers, maar dan eenvoudig

  Drukverhogers, maar dan eenvoudig

  Bij de drukverhogers van DAB is alles geïntegreerd. Daardoor eenvoudig en snel te installeren. Bovendien 30% compacter, ideaal voor kleine ruimten. Uw klant profiteert van een constante druk, stil bedrijf en 50% energiebesparing. Waterdruk in gebouwen te laag of onstabiel? Dan biedt DAB Pumps als enige in zijn soort de compacte drukverhogers e.sytwin, die u eenvoudig en snel installeert. Bijvoorbeeld voor collectief gebruik in een appartementencomplex, grachtenpand of kantoorgebouw. De e.sytwin drukverhogers zijn meerpomps-units en …Lees meer »
 • Optimaal brandveilig met Rolux ProTect

  Optimaal brandveilig met Rolux ProTect

  Brandveiligheid is terecht een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van installaties. Om de brandwerende compartimentering van een gebouw te vrijwaren moeten de openingen rond doorvoeringen brandwerend worden afgedicht. Ubbink biedt hiervoor, in samenwerking met Promat, de Rolux ProTect brandwerende schachtoplossingen in handige sets voor CLV en half CLV installaties en schoorsteenrenovatiesystemen. Compartimentering Bij brand in een appartement moet de schacht brandvrij blijven, zodat de brand niet kan overslaan. Compartimentering zorgt ervoor dat een brand niet …Lees meer »
 • Nieuwe generatie perskoppelingen voor meerlagenleidingen

  Nieuwe generatie perskoppelingen voor meerlagenleidingen

  De nieuwe S-Press PLUS koppeling-serie van Uponor combineert het beste van de bestaande S-Press- en PPSU-koppelingen tot één next generation perskoppeling. Met 25 jaar praktische hands-on ervaring en meer dan 500 miljoen geïnstalleerde koppelingen, heeft Uponor nu dé perskoppeling voor meerlagenleidingen opnieuw uitgevonden: ROBUUST, ZEKER, EENVOUDIG én SMART. Beschikbaar in de maten 16 t/m 32 mm in zowel metaal als kunststof is S-Press PLUS dé koppeling die geen compromissen kent! De belangrijkste kenmerken zijn: Snelle …Lees meer »