• A.O.Smith completeert assortiment met warmtepompen

  A.O.Smith completeert assortiment met warmtepompen

  Duurzaamheid is belangrijk. Juist ook op het vakgebied van warmwater bereiding, verwarming en koeling. In Nederland introduceerde A.O. Smith ruim 20 jaar geleden condenserende gasgestookte boilers die het rendement van de gasgestookte boiler opschroefde naar waarden tot wel 109%. Feitelijk is er dus minder gas nodig om dezelfde hoeveelheid water te verwarmen. Ook de toevoeging van zonthermische systemen hebben bijgedragen aan steeds duurzamere warmwater systemen en minder gebruik van fossiele brandstoffen. Sinds begin dit jaar …Lees meer »
 • Gratis themadag over BENG

  Gratis themadag over BENG

  Iedere adviseur zal ermee te maken krijgen: de BENG-eisen. De nieuwe bepalingsmethodiek NTA8800 vervangt vanaf 1 januari 2021 de EPC- en Energie-indexen en heeft nogal wat gevolgen voor de ventilatiebranche. Om de markt op deze uitdagingen voor te bereiden organiseert ventilatiefabrikant Duco op woensdag 10 juni haar jaarlijkse gratis themadag. Na het grote succes van het seminar ‘Vol Gas Voor Gasloos: FEIT of FICTIE?’ dat vorig jaar plaatsvond in het Spoorwegmuseum, organiseert Duco Ventilation & …Lees meer »
 • Vent-Axia, Life made easy

  Vent-Axia, Life made easy

  Ontzorgen met producten gericht op gemak Vent-Axia is fabrikant en leverancier van producten voor ventilatie, verwarming en hygiëne. Iedere dag werken de medewerkers van Vent-Axia hard om klanten beter te begrijpen; wie ze zijn, wat ze doen en hoe Vent-Axia hun leven zo gemakkelijk mogelijk kan maken. Net zoals de produc­ten van Vent-Axia de leefomgeving zo aangenaam en comfortabel mogelijk maken. Levering via de groothandel Het ontzorgen van de installateur doet Vent-Axia in Nederland samen …Lees meer »
 • Nieuwe ventilator-ondersteunde radiator voor wandmontage

  Nieuwe ventilator-ondersteunde radiator voor wandmontage

  Alklima / Mitsubishi Electric brengt met de i-LIFE2 Slim een nieuwe ventilator-ondersteunde radiator voor wandmontage op de markt. De nieuwe verwarmingsunit combineert een stijlvol design met een geringe diepte en een hoge energie-efficiëntie. De i-LIFE2 Slim kan worden gecombineerd met verschillende verwarmings-systemen, waaronder lucht-/water warmtepompen voor maximale verwarmings-comfort. De radiator zet de warmte van waterleidingen om in warme lucht en verspreidt deze door de kamer met behulp van een ventilator. Zo wordt de warmte gelijkmatiger …Lees meer »
 • Vloer-verwarming en ventilatie met één klimaatsysteem

  Vloer-verwarming en ventilatie met één klimaatsysteem

  Het duurzame RIHO ventilatie-vloerverwarmingssysteem verwarmt en koelt met één geïntegreerd klimaatsysteem in de vloer. Ideaal i.c.m. bijvoorbeeld een warmtepomp. Het resultaat is een constantere temperatuurbalans en hoger gevoelscomfort. De betere luchtcirculatie verhoogt de luchtkwaliteit. Bovendien bespaart het energie, is zeer duurzaam, ook betreft het materiaalgebruik. Het hart van de RIHO-ventilatievloer bestaat uit een ventilatie basisplaat. De verwarmingsleidingen worden hierop gemonteerd. Onder de ventilatieplaat wordt de lucht mechanisch ingeblazen. De lucht wordt verwarmd of gekoeld door …Lees meer »
 • WELL-certificeringen dankzij nieuwe meet oplossingen ATAL

  WELL-certificeringen dankzij nieuwe meet oplossingen ATAL

  Afgelopen jaar heeft ATAL met diverse partners meegewerkt aan het behalen van het WELL duurzaamheidscertificaat voor kantoren wat zich voornamelijk richt op de gezondheid en welzijn van het kantoorpersoneel.  Omdat luchtkwaliteit een essentiële rol speelt bij WELL-certificering dient er ieder moment een helder inzicht te zijn in belangrijke binnenklimaat parameters zoals CO2, fijnstof, temperatuur, relatieve vochtigheid  en VOC’s.  Met een nog steeds groeiend aanbod aan slimme sensoren voor WELL-certificering, maar ook voor “RESET building certification” …Lees meer »
 • Welke installatieheld ben jij?

  Welke installatieheld ben jij?

  Wij zijn op zoek naar dé helden van de installatiebranche. De mannen en vrouwen die zonder problemen installaties op het dak bevestigen, niet bang zijn om de kruipruimte in te gaan, dé expert zijn in het brandveilig maken van huizen en kantoren of met passie de rioolaansluiting bevestigen. Bestel hier jouw gratis heldenkit Om juist deze helden in het zonnetje te zetten, geven we hen graag een ‘heldenkit’ cadeau. In deze heldenkit zitten diverse tools …Lees meer »
 • AquaHeat Mercurius Remote Control

  AquaHeat Mercurius Remote Control

  De AquaHeat MERCURIUS is vernoemd naar de planeet van de communicatie en niet alleen vanwege de naam. De AquaHeat MERCURIUS remote control is met recht een doorbraak in de draadloze online communicatie tussen de AquaHeat warmte-unit en beheerder. Deze draadloze communicatie gaat over het Wereldwijde NB-IoT netwerk van Vodafone. Met de AquaHeat MERCURIUS remote control worden onderstaande functies mogelijk gemaakt: Monitoring, service(support) op afstand, commisioning, hydraulisch inregel en, energiemeter uitlezen en software-updates. Bijna elke diagnose …Lees meer »
 • Vloer verwarming totaal concept

  Vloer verwarming totaal concept

  Een opdracht wil je niet altijd afslaan, maar soms kom je tijd en handjes tekort. Het Vloerverwarming Totaalconcept van Wasco is er voor jouw gemak! Wasco en Henco dragen zorg voor het complete traject van offerte, projectopname, legplan tot montage en wanneer gewenst inregeling. Dit allemaal met het kwaliteitsmateriaal van Henco. Geen vloerverwarmingsproject is hetzelfde, dus elk project vraagt zijn eigen nauwkeurige benadering. Energiebewust verwarmen en/of koelen Op basis van de wensen van jouw opdrachtgever …Lees meer »
 • Zes innovaties om woningen met gemak te verduurzamen

  Zes innovaties om woningen met gemak te verduurzamen

  Itho Daalderop toont in hal 8 op stand D.054 maar liefst zes innovaties. Allereerst de ‘geen gedoe’ warmtepomp HP-M 25 i die met elk merk cv-ketel zorgt voor gasbesparing. Ook toont Itho Daalderop een installatie-/servicevriendelijke schoorsteen om het buitendeel van de HP-S warmtepomp op het dak van woningen te plaatsen. Een esthetische oplossing, waardoor de warmtepomp niet meer zichtbaar is en ook het geluid nauwelijks meer hoorbaar is.  Verder introduceert het bedrijf Warmtepompnet en een …Lees meer »