• BEN(G)T u nog mee ? Duco helpt u op 13 juni 2018 graag op weg !

  BEN(G)T u nog mee ? Duco helpt u op 13 juni 2018 graag op weg !

  Anno 2018 evolueert onze nieuwbouwmarkt stilaan naar het uiteindelijke Bijna Energie Neutrale-doel (BENG) in 2020. Dankzij aandacht voor compactheid, doorgedreven isolatie en nauwgezette luchtdichtheid zouden de laatste hordes moeten genomen zijn. Op het gebied van gezondheid en comfort wordt het dan weer steeds belangrijker om de juiste maatregelen te nemen. Dit betekent dat de bouwindustrie met fabrikanten zoals Duco noodgedwongen moet evolueren en innoveren, en dat in sneltempo om tegemoet te komen aan de BENG-eisen. …Lees meer »
 • Volop enthousiasme voor verduurzaming op de VSK2018

  Volop enthousiasme voor verduurzaming op de VSK2018

  Verduurzaming was op de VSK2018 een hot item. Isolatie, warmteterugwinning, warmtepompen en vloerverwarming. De exposant WARP Systems wand- en vloerverwarming; een bedrijf dat op een nieuwe manier tegen vloer- en wandverwarming aankijkt. “Bij de traditionele bouwmethode wordt vloerverwarming standaard onder een dikke afwerklaag geïnstalleerd. Omdat de warmte door deze vloerlaag heen gestookt moet worden is voor het behalen van de juiste oppervlakte temperatuur een relatief hoge watertemperatuur nodig” weet Michael Soederhuizen technicus bij WARP Systems. …Lees meer »
 • Zonnesystemen A.O. Smith

  Zonnesystemen A.O. Smith

  Onze renewables worden met recht als ‘extreem groen’ gepresenteerd omdat ze gebruik maken van een duurzame energiebron, de zonnewarmte, in combinatie met condenserende hoogrendementtechniek. Beide technieken zijn geïntegreerd in één systeemoplossing die het gasverbruik tot een minimum beperkt waardoor de installatie zeer energiezuinig is. Bovendien leveren de zonnesystemen van A.O. Smith een aanzienlijk hoger (systeem)rendement dan vergelijkbare installaties in de markt, zonder in te leveren op comfort. Energiepakketlabels van A+ tot A+++ kunnen worden behaald. …Lees meer »
 • Rolux Buitenwandsysteem, buiten- gewoon slim!

  Rolux Buitenwandsysteem, buiten- gewoon slim!

  Het Rolux Buitenwandsysteem van Ubbink is de perfecte oplossing voor het plaatsen van een buitenkanaal voor uw rookgasafvoer en luchttoevoer. Stel uw klant woont in een complex van 3 verdiepingen, waarin de bewoners een eigen moederhaard hebben en graag een HR ketel willen. Maar ook voor de individuele ketel in de Randstad, waar geen ruimte voor een schoorsteen/schacht is, is dit buitenwandsysteem perfect geschikt voor plaatsing buiten op de gevel. Voordelen Eenvoudige montage Compleet systeem …Lees meer »
 • Rolux CLV systeem nu in handige sets per verdieping!

  Rolux CLV systeem nu in handige sets per verdieping!

  Het collectieve Rolux CLV systeem voor luchttoevoer (LTV) en rookgasafvoer (RGA) past u toe bij nieuwbouw of renovatie van schoorstenen in gebouwen met twee of meer woonlagen. Ubbink biedt het materiaal nu ook als makkelijke sets per verdieping! Bij nieuwbouw of renovatie van hoogbouwwoningen kiest de opdrachtgever er vaak voor om iedere woning van een eigen HR cv-ketel te voorzien. Probleem is dat de bestaande schoorsteen vaak niet geschikt is voor condenserende rookgassen en dus …Lees meer »
 • Saniwall® Pro UP: De totaaloplossing voor het installeren van een wandcloset

  Saniwall® Pro UP: De totaaloplossing voor het installeren van een wandcloset

  SFA Sanicombi inbouwelement met fecaliënvermaler. De Sanicombi is een krachtige geluidsarme fecaliënvermaler en bestaat uit drie onderdelen. De ingebouwde fecaliënvermaler Sanibroyeur C is het brein van de Sanicombi. Het zelfdragende inbouwelement is getest tot 400kg. Het frame is gedeeltelijk demontabel voor een eenvoudige toegang tot de Sanibroyeur C. Het bijbehorende reservoir is geïsoleerd voor een condens- en geluidsarme werking. Daarnaast is het reservoir waterbesparend door zijn economische spoeltechniek. De Sanicombi is een fraaie en complete oplossing voor uw …Lees meer »
 • Nieuw instapmodel voor FLIR Exx-Series geavanceerde warmtebeeldcamera’s

  Nieuw instapmodel voor FLIR Exx-Series geavanceerde warmtebeeldcamera’s

  FLIR Systems heeft de FLIR E53 aangekondigd. Dit is de nieuwste toevoeging aan de Exx-Series van geavanceerde warmtebeeldcamera’s voor elektrische, mechanische en bouwtechnische toepassingen. Dit model is een instapmodel voor de Exx-Series, maar het biedt dezelfde heldere beeldkwaliteit en meetnauwkeurigheid, en veel van de andere krachtige functies van andere modellen uit de Exx-lijn. De E53 brengt geavanceerde warmtebeeldtechnologie binnen handbereik voor nog meer professionals en aannemers die de camera’s gebruiken om hot spots en gebreken …Lees meer »
 • Houd de longen van een gebouw schoon

  Houd de longen van een gebouw schoon

  Een zuiver binnenklimaat in kantoren en gebouwen wordt steeds vaker gezien als een belangrijke voorwaarde voor welzijn. De ‘longen van een gebouw’, de luchtbehandelingskasten, kunnen door bacteriegroei verspreiders worden van vuile lucht. Ook toename van fijnstof als gevolg van vervuilde filters is schadelijk voor de gezondheid van kantoorpersoneel. Zeker als je bedenkt dat mensen 90% van hun tijd binnen doorbrengen. Om het binnenklimaat zuiver te houden, inspecteert en onderhoudt Vlint (voorheen Nedfilter) de longen van …Lees meer »
 • DucoBox Eco: De slimste ventilatiewarmtepomp van Europa

  DucoBox Eco: De slimste ventilatiewarmtepomp van Europa

  Waar een ventilatie-installatie in het verleden vooral optimaal moest kunnen ventileren, wordt nu gezocht naar het summum van ventilatie, duurzaamheid, energiezuinigheid, warmterecuperatie én minimale geluidsproductie, in combinatie met gebruiksvriendelijkheid om de installateur maximaal te ontzorgen. En dat ei van Columbus meent Duco met de DucoBox Eco gevonden te hebben; een slimme ventilatiewarmtepomp die volledig matcht met de huidige en toekomstige wensen en eisen vanuit de markt. Slimme, natuurlijke ventilatie gecombineerd met warmteterugwinning via ventilatieretourlucht en …Lees meer »
 • Het antwoord op direct gestookte luchtverhitters

  Het antwoord op direct gestookte luchtverhitters

  Luchtverhitters kunnen middels lucht een ruimte snel verwarmen. Hierdoor wordt energie bespaard t.o.v. bijvoorbeeld vloerverwarming systemen, in situaties waarbij de ruimtes niet 24 uur per dag op dezelfde temperatuur gehouden dienen te worden. Door de snelle reactietijd van de luchtverhitters wordt het namelijk mogelijk om nachtverlaging toe te passen, waardoor het transmissieverlies van het gebouw daalt. Luchtverhitters zijn verkrijgbaar in direct of indirect gestookte uitvoering. Bij direct gestookte luchtverhitters hoeft u alleen een gasleiding aan …Lees meer »