• Nieuwe generatie perskoppelingen voor meerlagenleidingen

  Nieuwe generatie perskoppelingen voor meerlagenleidingen

  De nieuwe S-Press PLUS koppeling-serie van Uponor combineert het beste van de bestaande S-Press- en PPSU-koppelingen tot één next generation perskoppeling. Met 25 jaar praktische hands-on ervaring en meer dan 500 miljoen geïnstalleerde koppelingen, heeft Uponor nu dé perskoppeling voor meerlagenleidingen opnieuw uitgevonden: ROBUUST, ZEKER, EENVOUDIG én SMART. Beschikbaar in de maten 16 t/m 32 mm in zowel metaal als kunststof is S-Press PLUS dé koppeling die geen compromissen kent! De belangrijkste kenmerken zijn: Snelle …Lees meer »
 • Variant op top hr-toestel

  Variant op top hr-toestel

  Nefit brengt een variant van één van haar meest verkochte hr-toestellen op de markt: de ProLine Eco. Dit toestel is ontwikkeld als laagdrempelige oplossing voor woningcorporaties die tegen lage kosten woninglabels moeten verbeteren. Het heeft een van de hoogste tapwaterrendementen in zijn prijsklasse, aldus de fabrikant. De adviesprijs voor dit CW4-toestel zal ongeveer 100 Euro hoger liggen dan die van de bestaande ProLine NxT-equivalent. Daarnaast introduceert Nefit een slimme thermostaat van moederconcern Bosch, die is …Lees meer »
 • Nieuwe geïsoleerde buis sluit aan op warmtepomptoepassingen

  Nieuwe geïsoleerde buis sluit aan op warmtepomptoepassingen

  Viega heeft het Smartpress-programma verder uitgebreid met een rode, geïsoleerde uitvoering van de kunststof buisleiding. De uitbreiding is met name interessant voor warmtepompinstallaties. Met Smartpress brengt Viega een veelzijdig kunststof buisleidingsysteem dat zich leent voor verwarmings-, warmwater- en gasinstallaties. Om het buisleidingsysteem ook aan te sluiten op warmtepomptoepassingen is het systeem uitgebreid met een rondom geïsoleerde Viega Smartpress buis. De 9 mm dikke isolatie heeft een isolatiewaarde van 0,040 W/mK en is afgewerkt met rode …Lees meer »
 • Drukverhogers, maar dan eenvoudig

  Drukverhogers, maar dan eenvoudig

  Bij de drukverhogers van DAB is alles geïntegreerd. Daardoor eenvoudig en snel te installeren. Bovendien 30% compacter, ideaal voor kleine ruimten. Uw klant profiteert van een constante druk, stil bedrijf en 50% energiebesparing. Waterdruk in gebouwen te laag of onstabiel? Dan biedt DAB Pumps als enige in zijn soort de compacte drukverhogers e.sytwin, die u eenvoudig en snel installeert. Bijvoorbeeld voor collectief gebruik in een appartementencomplex, grachtenpand of kantoorgebouw. De e.sytwin drukverhogers zijn meerpomps-units en …Lees meer »
 • Ventilatieberekening online

  Ventilatieberekening online

  De nieuwste versie van de Hybalans+ calculator staat nu online. In deze versie zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd waarmee de software completer is gemaakt. Hiermee is het gebruiksgemak verder verbeterd. Gemakkelijk, precies en snel uw ventilatie oplossing berekenen Aan de hand van de ventilatiebehoefte per ruimte wordt er een capaciteitsberekening gemaakt, waardoor de juiste keuze gemaakt kan worden voor een WTW-installatie of woonhuisventilator. De calculator geeft weer welke restrictieringen benodigd zijn om aan de behoefte …Lees meer »
 • Maximale ontwerpvrijheid met optimaal verwerkersgemak!

  Maximale ontwerpvrijheid met optimaal verwerkersgemak!

  Het Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem is een flexibel, innovatief en modulair systeem, dat geschikt is voor alle mechanische ventilatiesystemen met of zonder warmteterugwinning. De eenvoudige koppeling van ronde en halfronde kanalen geeft u optimale ontwerpvrijheid. Dit maakt Air Excellent geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningbouw en kleine utiliteitsgebouwen! Het luchtverdeelsysteem is ook zeer geschikt voor vraaggestuurde ventilatiesystemen, omdat u de kanalen eenvoudig naar ieder ventilatiepunt aanbrengt. Verwerkersgemak Door de flexibele ventilatiekanalen en de …Lees meer »

[logo-slider]

 • Geoptimaliseerde opvoerinstallaties

  Geoptimaliseerde opvoerinstallaties

  Minilift S en Aqualift S Compact bieden een groter nuttig volume en waar nodig meer pompcapaciteit KESSEL AG biedt met kleine opvoerinstallaties voor privégebruik tot aan installaties voor de complete afvalwaterafvoer voor de zakelijke en industriële sector voor elke behoefte de passende oplossing. Voor BAU 2019 optimaliseert de afwateringsspecialist uit Lenting haar huidige palet aan opvoerinstallaties voor fecaliënvrij afvalwater binnen gebouwen. Minilift S en Aqualift S Compact zijn voorzien van een nieuw reservoir, waarmee een …Lees meer »
 • Totaaloplossing voor het installeren van een wandcloset

  Totaaloplossing voor het installeren van een wandcloset

  Saniwall® is de totaaloplossing voor het installeren van een wandcloset en bestaat uit een krachtige geluidsarme fecaliënvermaler met verstelbaar Grohe inbouw-element. Dit element kan perfect op de gewenste hoogte worden ingesteld voor extra comfort en veiligheid. Saniwall® is verkrijgbaar met glaspanelen of in betegelbare versie voor een moderne en esthetische installatie.  Daarnaast is Saniwall® waterbesparend door de twee verschillende spoeltechnieken 3 liter/6 liter. Er zijn diverse bedieningspanelen via Grohe verkrijgbaar. Eenvoudige interventie Dankzij de dubbele …Lees meer »
 • Hoog efficiënte lucht/water-warmtepomp in monoblock-uitvoering

  Hoog efficiënte lucht/water-warmtepomp in monoblock-uitvoering

  De BWL warmtepomp is een monoblock lucht/water warmtepomp met verwarmingsvermogens van 8, 10, 12 of 14 kW bij A2W35 volgens EN14511. De WOLF BWL-1A is bestand tegen alle weersinvloeden, geschikt voor een max. verwarmingswatertemperatuur van 63 °C en een min. luchttemperatuur tot -25 °C. Dankzij de monoblock uitvoering is geen koeltechnische montage benodigd. De warmtepomp is zeer stil dankzij de volledig in de behuizing geïntegreerde, energiebesparende en traploos geregelde EC ventilator. De ventilator is extra …Lees meer »
 • Revolutionair droogbouwsysteem voor elektrische vloerverwarming.

  Revolutionair droogbouwsysteem voor elektrische vloerverwarming.

  Met een opbouwhoogte van slechts 12 mm en 31 mm is MAGNUM Heatboard het dunste droogbouw systeem in zijn soort. Via een nieuw gepatenteerd productieprocedé worden voorgevormde aluminium platen verlijmd met High-Density EPS platen. Hierdoor verkrijgt het MAGNUM Heatboard systeem een contact over de gehele vloer en biedt het, in tegenstelling tot vergelijkbare producten, zelfs in de bochten een maximale warmteoverdracht.  De HeatBoard systeemplaten hebben een afmeting van 788 x 594 mm (Effectief: 775 x 580 …Lees meer »