• Het belang van een voorraadvat bij een warmtepomp

  Het belang van een voorraadvat bij een warmtepomp

  Een warmtepomp heeft een lager vermogen dan een cv-ketel. Dat betekent dat hij water op een lagere snelheid opwarmt. Om voldoende buffer te hebben om een woning ook tijdens momenten van piekbelasting te voorzien van voldoende warm tapwater, is het essentieel om de juiste hoeveelheid verwarmd water op te slaan voordat het getapt wordt. Hiervoor dient een voorraadvat. Om ervoor te zorgen dat voor elke woning een geschikt RVS voorraadvat met grootse prestaties te vinden …Lees meer »
 • Catec BV introduceert innovatieve HVAC-producten

  Catec BV introduceert innovatieve HVAC-producten

  Catec BV,  toonaangevende leverancier van meetinstrumentatie voor gebouwautomatisering, heeft op de recente VSK Installateurs Beurs enkele baanbrekende producten onthuld. Deze nieuwe oplossingen zijn ontworpen om de efficiëntie en prestaties van HVAC-systemen te verbeteren. WSC-A Compleet Meteo-Station voor de HVAC-markt: Het WSC-A meteo-station is een compact en kosteneffectief weerstation dat essentiële meteorologische gegevens meet, waaronder windsnelheid, neerslag, lichtsterkte, relatieve vochtigheid, temperatuur en barometrische druk. Dit station is ideaal voor gebouwbeheerinstallaties, landbouw en evenementen1. E+E HTS201 Relatieve Vochtigheid …Lees meer »
 • Nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch

  Nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch

  Nefit Bosch breidt de reeks warmtepompen  met propaan (R290) als koudemiddel uit. Er komen hybride varianten van de Bosch Compress 5800i AW die zonder binnenunit op vrijwel alle cv-installaties kunnen worden aangesloten. Ook worden grotere all-electric varianten toegevoegd met vermogens van 10 en 12 kW. Een bijzondere variant is de dakwarmtepomp Compress 5800i AWR, die vanaf nu projectmatig geleverd kan worden. Aanvullend komt Nefit Bosch met een oplossing voor warmwaterbereiding, de Compress 5000 DW warmtepompboiler. …Lees meer »
 • Mijn KWS is vernieuwd!

  Mijn KWS is vernieuwd!

  Mijn KWS is nu niet alleen een gratis webportaal, maar ook een app (Android en iOS), die beide inzicht geven in onderhoud en kalibratie van uw meetinstrumenten. U heeft overal en altijd een overzicht van uw meetinstrumenten met bijbehorende kalibratiecertificaten en u krijgt statusupdates tijdens de KWS-behandeling van uw instrument. Kosteloos, papierloos en superhandig! Meer informatie: www.euro-index.nl/info-mijn-kws  Lees meer »
 • Balansventilatie met wtw voor de bestaande bouw

  Balansventilatie met wtw voor de bestaande bouw

  Vraaggestuurd ventileren, met warmteterugwinning per zone, kan met DuoZone Reno gemakkelijk in de bestaande bouw toegepast worden. Het bestaat uit een tweetal kleppen die rechtstreeks op een HRU WTW-unit van Itho Daalderop of in de toevoerkanalen geplaatst kunnen worden. Daarnaast omvat het twee CO2-sensoren, te plaatsen in de woonkamer en de hoofdslaapkamer, die draadloos communiceren met de zonekleppen. Het systeem kan worden toegepast in combinatie met onze HRU ECO 300 en HRU 400, en met …Lees meer »
 • De perfecte duo deal

  De perfecte duo deal

  Eind vorig jaar was tijdelijk een nieuw ventilatiepakket van Itho Daalderop beschikbaar, met daarin de mechanische ventilatie-unit CVE-S inclusief RFT-N Auto bediening. Gezien de populariteit van dit ventilatiepakket, met daarin alles om een ruimte optimaal te ventileren, is besloten het pakket standaard in het assortiment op te nemen. Het nieuwe pakket is verkrijgbaar in twee versies, namelijk de CVE-S PAK SE RFT-N en de CVE-S PAK SP RFT-N, respectievelijk geleverd met Eurostekker of Perilex stekker. De gunstige prijs …Lees meer »
 • Horizontale voorraadvaten Itho Daalderop zijn nu beschikbaar

  Horizontale voorraadvaten Itho Daalderop zijn nu beschikbaar

  Itho Daalderop heeft horizontale voorraadvaten aan het assortiment direct verwarmde voorraadvaten toegevoegd. De horizontale voorraadvaten (WPV-H) zijn beschikbaar in de formaten 200L, 240L en 270L. Een liggend voorraadvat is bijvoorbeeld ideaal om weg te werken achter een knieschot, waardoor zoveel mogelijk vloeroppervlakte beschikbaar blijft voor andere doeleinden. Ook mogelijke constructieve breedte-/hoogtebeperkingen kunnen hiermee sneller worden opgelost. De horizontale vaten zijn te combineren met verschillende warmtepompen Lees meer Lees meer »
 • Hoe verwarm ik een bedrijfshal

  Hoe verwarm ik een bedrijfshal

  Veel ondernemers vragen zich af hoe zij hun bedrijfshal zo duurzaam mogelijk kunnen verwarmen. Masterwatt heeft hier diverse oplossingen voor. Van grote bedrijfshallen en productieloodsen tot maneges en winkelpanden. Met elektrische oplossingen zoals een warmtepomp heater, luchtgordijn of industriële infraroodverwarming is het voor bijna iedere industriële ruimte mogelijk om duurzaam te verwarmen. Lees verder...Lees meer »
 • Krachtige wandventilator met een hoogwaardig design

  Krachtige wandventilator met een hoogwaardig design

  Meer De innovatieve AEROPLUS WRG combineert maximale warmteterugwinning met talrijke functies voor meer ruimtelijk comfort. Deze unieke compacte wandventilator regelt gelijktijdig de toe- en afvoerlucht in een systeem. Daarnaast heeft de AEROPLUS WRG een laag geluidsniveau, uitstekende luchtprestaties en een hoge geluidsisolatie. De drukstabiele ventilatoren bieden ook tastbare voordelen: ze zorgen op betrouwbare wijze voor de gewenste luchtuitwisseling, zelfs bij een hoge winddruk op de gevel. De AEROPLUS WRG is energiebesparend en heeft een warmteterugwinning …Lees meer »
 • Kom naar VSK 2024, de grootste installatiebeurs van Nederland

  Kom naar VSK 2024, de grootste installatiebeurs van Nederland

   Tijdens VSK ontdek je alle innovaties en oplossingen op het gebied van W- en E-installatie in één dag! 330+ exposanten delen hun kennis en tonen hun nieuwste ontwikkelingen en technieken. Met een kennisprogramma vol activiteiten en sessies van experts en branchegenoten, keer je terug naar de werkvloer met een berg extra kennis. Registreer je hier  Lees meer »