Eind vorig jaar was tijdelijk een nieuw ventilatiepakket van Itho Daalderop beschikbaar, met daarin de mechanische ventilatie-unit CVE-S inclusief RFT-N Auto bediening. Gezien de populariteit van dit ventilatiepakket, met daarin alles om een ruimte optimaal te ventileren, is besloten het pakket standaard in het assortiment op te nemen.

Het nieuwe pakket is verkrijgbaar in twee versies, namelijk de CVE-S PAK SE RFT-N en de CVE-S PAK SP RFT-N, respectievelijk geleverd met Eurostekker of Perilex stekker. De gunstige prijs maakt het pakket extra aantrekkelijk.

Slimme mechanische ventilatie

Het belang van gezonde, verse binnenlucht wordt vaak onderschat. En dat terwijl woningventilatie kan zorgen voor een gezond binnenklimaat en dus gezonde bewoners. De invloed van verse lucht op de gezondheid is namelijk groot. Ventileren zorgt voor de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht. Denk daarbij aan het afvoeren van CO2 en vocht, om een te hoge concentratie CO2 en schimmel te voorkomen.

Itho Daalderop heeft hiervoor een uitgebreid aanbod aan ventilatie-oplossingen. Slimme, vraaggestuurde ventilatiesystemen zorgen voor een optimale regie, zodat de bewoner nauwelijks actie hoeft te ondernemen. Onze mechanische, centrale ventilatie-eenheid CVE-S heeft standaard een geïntegreerde vochtsensor. Deze sensor meet automatisch de luchtvochtigheid in de woning en bepaalt aan de hand hiervan de hoeveelheid ventilatie. De mechanische ventilatie-unit kan verder uitgebreid worden met slimme sensoren, zoals bijvoorbeeld een of meerdere CO2-sensoren.

Alles-in-een

Ventileren moet zo gemakkelijk mogelijk en het liefst zo automatisch mogelijk gaan. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door RFT-bedieningen, naast sensoren nog een handige oplossing in het assortiment van Itho Daalderop. De RFT-N Auto bediening is een draadloze bediening voor het aansturen van het ventilatiesysteem. Via de RFT-N Auto bediening kan de ventilatie-unit van Itho Daalderop in meerdere standen worden gezet. In de Auto-stand reageert de ventilatie-unit op de meetwaarden van de aangesloten sensoren, zoals de ingebouwde vochtsensor of een CO2-sensor. Daarnaast heeft de bediening een laagstand, hoogstand en timer. De RFT-N Auto bediening is nu dus samen met de CVE-S te verkrijgen in één pakket, met daarin alles om een ventilatiesysteem te updaten naar een energiezuinig en comfortabel ventilatiesysteem.

Productvoordelen

  • Bewezen, betrouwbaar en stil
  • Toepasbaar in elke situatie
  • Verbruikt tot 83% minder energie dan ventilatoren met wisselstroom
  • Ventilatiepakket inclusief 1 RFT-N Auto
  • Standaard geïntegreerde vochtsensor