Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

De gebruikers van ISSO-publicaties 27 ‘Kwaliteitseisen luchtfilters voor ventilatiesystemen en luchtreinigers’ en/of ISSO-Kleintje ‘U- en Rc-waarden’ hebben vanaf nu toegang tot bijhorende tools door het scannen van de omslag van deze uitgaven met de Layar-app.

De Layar-app, op smartphone of tablet, is gratis te downloaden via de App-store of Google Play. Bij het scannen van de omslag verschijnt er een link naar de bijhorende tool in beeld. ISSO zal in de toekomst meer papieren uitgaven koppelen met digitale toepassingen via Layar.

Met de nieuwe softwaretool ‘U- en Rc-waarden’ bepaalt men snel en eenvoudig alle denkbare waarden. Daardoor heeft de gebruiker ook vat op afwijkende situaties en materiaaldikten.

De rekentool wordt gebruikt in combinatie met het ISSO-kleintje ‘U- en Rc-waarden’. Aan de hand van dit zakboekje bepaalt men de U- en Rc-waarde van een bouwkundige scheidingsconstructie voor de berekening van het warmteverlies, de koellast of energieprestaties. Het praktijkgerichte handboekje bevat tabellen met veel voorkomende situaties en materiaaldikten. Wijkt de praktijk af van de normale situatie, dan komt de softwaretool van pas.

Met de rekentool LCC Luchtfilters berekent de gebruiker de life cycle costing van luchtfilters. In combinatie met ISSO-publicatie 27 komt men te weten of vervanging van de luchtfilter nodig is.

Voor het vervangen van luchtfilters worden verschillende aspecten getaxeerd. De financiële rekenvoorbeelden in de softwaretool gaan uit van een maximale benutting van de stand tijd. De andere aspecten waarop men controleert staan in ISSO-publicatie 27 ‘Kwaliteitseisen luchtfilters voor ventilatiesystemen en luchtreinigers’.

Voor meer informatie: www.isso.nl