Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

Panasonic en Vodafone hebben aangekondigd te gaan samenwerken aan een experiment met op IoT-gebaseerde huishoudelijke apparaten. De twee bedrijven zijn van plan dit najaar te starten met evaluatietests in Frankfurt. Producten zoals airconditioners zullen getest worden op het gebruik van weinig bandbreedte voor bediening op afstand en onderhoud.

Naarmate de connectiviteit in de wereld toeneemt, gaat het Internet of Things (IoT) een steeds belangrijkere rol spelen. De meest veelbelovende toepassingen van IoT hebben een draadloze verbindingsmogelijkheid nodig die dekking biedt voor ondergrondse apparaten of apparaten die langere tijd draaien op batterijen.

NB-IoT is de nieuwe standaard voor draadloze technologie die in veel sectoren de aandacht trekt als meest geschikte oplossing voor communicatie over lange afstanden en bij laag vermogen. Vodafone biedt hiervoor al diensten aan. Met aangesloten huishoudelijke apparaten die gebruikmaken van NB-IoT-technologieën kunnen gebruikers hun apparaten via een mobiel netwerk en een ‘plug and play’-oplossing verbinding laten maken met cloud-services.

Het gezamenlijke project met Vodafone begint met het testen van Panasonic producten zoals airconditioners om het gebruik van weinig bandbreedte te onderzoeken voor bediening op afstand en onderhoud. Panasonic en Vodafone zijn van plan meer tests uit te voeren om te evalueren of NB-IoT-technologie met succes kan worden geïntegreerd in verschillende huishoudelijke apparaten van Panasonic.

In samenwerking met de grootste mobiele netwerkprovider van Japan gaat Panasonic dit najaar ook een pilotexperiment starten voor IoT-compatibele huishoudelijke apparaten op basis van LPWA-netwerken in Japan. Door huishoudelijke apparaten te verbinden met behulp van LPWA-technologie willen Panasonic en Vodafone klanten nieuwe ervaringen en toegevoegde waarde bieden in het IoT-tijdperk.