Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Ventilair Group bvba kondigde op 10 juli 2015 aan dat het bedrijf wordt overgenomen door Volution Ventilation Group ltd. Het Britse beursgenoteerde Volution is een toonaangevende leverancier van ventilatieproducten op de woningbouwmarkt in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen en Duitsland. De groep is opgericht in 2002 en is bekend van de merken Vent-Axia, Manrose, Fresh, PAX, inVENTer and Brüggermann Energiekonzepte.

Ventilair Group, dat zijn hoofdkantoor in Kuurne (België) heeft,  bestaat sinds 2004 en heeft zich in de loop der jaren verder ontwikkeld naar totaalleverancier van ventilatieproducten voor zowel de residentiële als de niet-residentiële markt. Tevens is de groep fabrikant van de eigen merken Comair, GLT en Kuvent.

Ronnie George, CEO van Volution Ventilation Group, en Kurt Declerck, voormalig CEO van Ventilair Group, laten weten dat ze uitermate tevreden zijn over de overname, die naar verwachting op 5 augustus 2015 afgerond zal worden.

Volution Ventilation Group is al tien jaar handelspartner van Ventilair Group en wil met de overname de aanwezigheid van Ventilair Group in de Benelux en Frankrijk versterken. De gecombineerde kennis en specialisatie van beide partijen biedt volop kansen en mogelijkheden om toekomstplannen op het gebied van groei en productontwikkeling te realiseren.

Ventilair Group Nederland zal als onderdeel van Volution onder de huidige naam en met dezelfde strategie blijven opereren op de Nederlandse markt.

Voor meer informatie: www.ventilairgroup.com