Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 119 seconden

151015 dichtdraaien gaskraanItho Daalderop was een van de weinigen in de klimaatbranche die heeft mee ondertekend aan de deal ‘Stroomversnelling Koop’, en nu, ruim een jaar later werd op woensdag 14 oktober 2015 om 16.00 uur de eerste particuliere nul-op-de-Meter woning door Stef Blok, minister voor Wonen, officieel geopend aan de Graaf Janstraat 219 te Zoetermeer. Deze woning is binnen tien werkdagen voorzien van een nieuwe goed geïsoleerde gevel, nieuwe installaties en een dak met zonnepanelen, en dat allemaal terwijl de huiseigenaar gewoon thuis kon blijven wonen. Itho Daalderop heeft de klimaatinstallatie voor deze woning geleverd. Deze installatie bestaat uit een grondgebonden water/water warmtepomp, monitoring, PV-panelen en een QualityFlow vraaggestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Op 29 september 2014 hebben een kleine tweehonderd vertegenwoordigers van energiecoöperaties, banken, gemeenten, hypotheekverstrekkers, makelaars en bouwbedrijven de Deal Stroomversnelling Koopwoningen ondertekend. De deal Stroomversnelling Koopwoningen geeft huiseigenaren de kans hun bestaande (rijtjes)woning een complete make-over te geven van het geld wat zij normaal gesproken uitgeven aan de kosten van hun energierekening. Binnen tien werkdagen wordt een woning voorzien van een nieuwe, goed geïsoleerde gevel, nieuwe installaties en een dak met zonnepanelen, en dat allemaal terwijl de huiseigenaar gewoon thuis kon blijven wonen. Bij de woning komt de energiemeter aan het eind van het jaar nagenoeg op nul uit en dat is goed nieuws voor de bewoner en het milieu. De bewoner krijgt na de verbouwing een Nul-op-de-Meter prestatiegarantie. Itho Daalderop is één van de deelnemende partijen en kan er als leverancier van onder andere warmtepompen, zonneboilers, vraaggestuurde en balansventilatie voor zorgen dat men zonder energiekosten niets hoeft in te leveren aan comfort.

Als eerste zullen de rijtjeswoningen die zijn gebouwd tussen 1950 en 1980 worden aangepakt. Deze, meestal slecht geïsoleerde huizen hebben een gemiddelde energierekening van € 175,-. In Nederland staan maar liefst 1,8 woningen die aan dit criteria voldoen, dus de Deal levert ook in de bouw voldoende werk op.

Om woningbezitters te informeren en te enthousiasmeren over comfortabel wonen zonder energierekening, is begin 2014 de campagne ‘Ons Huis verdient Het’ van start gegaan. Door aandacht via Social Media, een website en het programma op RTL4 zijn in het eerste half jaar al circa 2 miljoen mensen bereikt. Vanaf 15 november, elke zondag om 15.50 uur, Is op RTL4 de vierde reeks afleveringen te zien waar Itho Daalderop wederom hoofdsponsor is en laat zien wat haar producten kunnen bijdragen aan het statement van Ons Huis Verdient Het.

Voor meer informatie: www.ithodaalderop.nl