Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 85 seconden

Onder de benaming PumpDrive Eco introduceert KSB een vernieuwde versie van het motorgemonteerde toerenregelsysteem voor centrifugaalpompen PumpDrive. Het nieuwe systeem is bijzonder geschikt voor toepassingen in de verwarmings- en koeltechniek.

 

PumpDrive maakt energiebesparingen mogelijk door de pompcapaciteit aan te passen aan de werkelijke behoefte. Het systeem wordt in de fabriek met alle pomp- en motorgegevens geparametreerd. Dat verlaagt de kosten bij de inbedrijfname van het aggregaat.

 

PumpDrive Eco is voorzien van een geïntegreerde communicatiemodule voor koppeling met een iPhone via Bluetooth. Langs deze weg kan de gebruiker met het systeem communiceren en instellingen uitvoeren. De applicatie zorgt voor een grote onderhoudsvriendelijkheid en maakt een snelle inbedrijfname van de pomp mogelijk. Bovendien kunnen toepassingsspecifieke gegevensbestanden worden beheerd. De bijbehorende app kan gratis via de iTunes Store worden gedownload.

 

De app beschikt over een ‘inbedrijfname wizard’ die de gebruiker ondersteunt bij het instellen en het in bedrijf nemen van een einddruk- of drukverschilregeling. Een geïntegreerde USB-interface voor de directe aansluiting aan de pc garandeert een snelle gegevensoverdracht.

 

Optioneel kan de door KSB ontwikkelde intelligente PumpMeter-sensor eenvoudig via het aanwezige bussysteem worden aangesloten. Dit systeem registreert de zuig- en persdruk en het drukverschil of opvoerhoogte. Aan de hand van deze gegevens stelt het systeem vast of de bedrijfswijze van de pomp energiebesparend is.

Behalve de PumpDrive Eco, die voor motoren tot 11 kW leverbaar is, komt er ook nog een uitvoering van maximaal 55 kW, die meerdere uitvoeringskenmerken heeft. De PumpDrive Eco kan direct op de motor, aan de wand of in de schakelkast worden gemonteerd. Het is de enige toerenregeling die behalve asynchroon- ook synchroon-reluctantiemotoren kan aansturen, aldus de producent.

Voor meer informatie: www.ksb.nl