Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 184 seconden

Panasonic introduceert de nieuwe Aquarea T-CAP warmtepompreeks, die zeer geschikt is voor nieuwbouw- en verbouwingsprojecten. Ook is er een vernieuwde afstandsbediening voor de Aquarea waterpomp gelanceerd. Beide innovaties bieden veel mogelijkheden om nog efficiënter met energieverbruik om te gaan.

 

De nieuwe Aquarea T-CAP warmtepompreeks werkt bijzonder energie-efficiënt. Zelfs bij buitentemperaturen tot -15 °C behoudt de warmtepomp zijn capaciteit zonder gebruik te maken van een back-up heater. Met een COP van 4,74 (onder normale omstandigheden met een buitentemperatuur van 7 °C en verwarmd water tot 35 °C), kan de Aquarea T-CAP warm water van 55 °C leveren. Als de koeling wordt geactiveerd kan de warmtepomp koud water van 5 °C leveren. De modellen maken gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel R410A en zijn verkrijgbaar in vermogens van 9 kW, 12 kW en 16 kW, enkel- of drie-fase en als Bi-Bloc en Mono-Bloc.

 

De Aquarea T-CAP past in bestaande installaties met een boiler back-up of in nieuwe installaties met vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren of zelfs in ventilatorconvectoren zoals de Aquarea Air. De reeks kan ook worden aangesloten op andere milieuvriendelijke oplossingen zoals zonnepanelen.

 

 “Deze reeks levert huiseigenaren een aanzienlijke energiebesparing op, terwijl tegelijkertijd een constante toevoer van warmte en warm water wordt geleverd”, legt Ildert Burghout, product manager Heating and Cooling-systems van Panasonic Benelux uit. “Er is altijd voldoende capaciteit om de woning te verwarmen zonder hulp van externe energiebronnen(bijvoorbeeld e cv-ketel), zelfs bij extreem lage temperaturen.”

 

Door gebruik te maken van de IntesisHome-applicatie kunnen huiseigenaren het energieverbruik per week, maand of jaar bekijken en het energieverbruik verlagen. Hiermee speelt Panasonic in op de trend dat eigenaren steeds bewuster met energie omgaan.

 Via een monitoringsysteem dat vanuit de cloud werkt, hebben gebruikers een scala aan oplossingen om hun warmtepompunits te monitoren. Door een simpele druk op de knop kunnen klanten via een smartphone (Android, IOS), of via een PC met internettoegang hun warmtepompsysteem op afstand bedienen.

 

Ook de afstandsbediening voor de Aquarea waterpomp is recent vernieuwd. Met deze intelligente afstandsbediening krijgen huiseigenaren gemakkelijk toegang tot real-time gegevens over hun energieverbruik. Op deze manier is het eenvoudig om het energiemanagement te regelen, zodat ze aan het einde van de maand niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Het verbruik wordt per onderdeel weergegeven: verwarming, koeling en warm water. Ook is het mogelijk om het totale verbruik af te lezen. Ook heeft de afstandsbediening een verbeterde gebruikersinterface met LCD-scherm en een multifunctionele toets. Het LCD-scherm is groter van formaat, zodat gegevens makkelijker af te lezen zijn.

 

 “Voor deze nieuwe controller hebben we voortgebouwd op de functies in de Warmtepomp Manager (HPM) en creëren daarmee een bediening die meer comfort, energie-efficiëntie en verbeterde prestaties biedt. Niet alleen is het ontwerp verfijnd met een beter LCD-scherm, maar we zijn ook enthousiast over de weergave van het energieverbruik. Hierdoor kunnen huiseigenaren jaarlijks geld besparen op hun stook- en koelingskosten”, zegt Ildert Burghout, Product Manager bij Panasonic Benelux.

 

De reductie van energie is een hot item. Om de Panasonic Aquarea warmtepompen nog efficiënter te maken wordt de nieuwe generatie voorzien van de nieuwste technieken, zoals een A-klasse pomp. De van A-klasse pompen wordt het energiegebruik voor de pomp met 38% verlaagd. Met de nieuwe pomp kan de waterflow voor de installatie in 7 stappen worden geregeld waardoor er nog meer energiebesparing mogelijk is.

 

De nieuw toegevoegde vakantiebutton stelt gebruikers in staat om gemakkelijk over te schakelen naar de vakantiemodus. De gebruiker kan de modus instellen om tijdens zijn afwezigheid de temperatuur van het water te verlagen. Zo kan hij kosten besparen en is risico op bevriezing uitgesloten

Voor meer informatie: www.aircon.panasonic.eu