Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 168 seconden

Danfoss kondigt de productlancering aan van de nieuwe Dynamic ValveTM voor hydraulische balans- en temperatuurregeling van 2-pijpsverwarmingssystemen in collectieve installaties. Met een geïntegreerde drukverschilregelaar voor simpel en betrouwbaar inregelen.

“De nieuwe drukgecompenseerde radiatorafsluiter is ontwikkeld in nauwe samenwerking met installateurs, die een balansregeling wilden die eenvoudig te installeren en in te regelen is”, vertelt Ton Bekkers, Sales manager Benelux.

“Om dit te bereiken hebben onze product ontwikkelaars een normale radiatorafsluiter uitgerust met een kleine, geïntegreerde drukverschilregelaar. Doordat de drukverschilregelaar de druk constant houdt, neemt hij de voornaamste oorzaak van veelvoorkomende klachten over verwarmingssystemen weg, zoals geluids- en comfortklachten en hoog energiegebruik.”

De nieuwe afsluiter kan op de radiatoren worden gemonteerd en er zijn verder geen inregelafsluiters in het systeem nodig. Daarbij zorgt de ingebouwde debietbegrenzer dat elke radiator exact de juiste hoeveelheid water krijgt die nodig is om voldoende te kunnen verwarmen.

Het traditionele handmatig inregelen van 2-pijps verwarmingssystemen kan complex zijn en is gebaseerd opvolledige belastingscondities (vollast situaties). Met de nieuwe Dynamic Valve™ vraagt inregelen niet meer dan het plaatsen van een traditionele radiatorafsluiter, waarna het systeem automatisch ook voor deelbelastingen (deellast situaties) is geoptimaliseerd.

“Monteer gewoon de afsluiters op de radiatoren, bepaal de gewenste flow en stel deze in op de schaal. Als alle afsluiters ingesteld en gemonteerd zijn, is het inregelen voltooid. De werkzaamheden zijn niet meer dan een simpele routineklus waarbij er geen andere inregelcomponenten hoeven te worden geïnstalleerd”, vertelt Ton Bekkers.

De nieuwe Dynamic ValveTM is voorafgaand aan de introductie uitvoerig getest in een aantal gebouwen in verschillende Europese landen. Uit de testresultaten blijkt duidelijk wat de waarde van de nieuwe afsluiters is: de aanzienlijke energiebesparingen door een betrouwbaar en uitgebalanceerd verwarmingssysteem leveren een terugverdientijd van slechts 3-7 jaar op.

“Een goed ingeregeld 2-pijps verwarmingssysteem is tot wel 20 procent energiezuiniger dan systemen zonder of met een slechte hydraulische balans. En als we dan het extra warmtecomfort voor de gebruikers en de verbeterde efficiëntie en levensduur van systeemcomponenten in overweging nemen, heeft u een aantal overtuigende argumenten in handen tijdens besprekingen over energierenovatie”, besluit Ton Bekkers.

De Dynamic ValveTM is een recente aanwinst in het Danfoss Renovation+ concept met intelligente producten en oplossingen voor renovaties of upgrades van 2-pijps verwarmingssystemen.

 

Feiten over Danfoss Dynamic ValveTM

 

•             Danfoss Dynamic ValveTM is een nieuwe 2-in-1 thermostatische radiatorafsluiter met geïntegreerde drukverschil-

•             regelaar die specifiek is ontworpen voor 2-pijps verwarmingssystemen in collectieve installaties

•             De afsluiter is geschikt voor hydraulische balansregeling in verwarmingssystemen met een pompkop tot 6 meter (60 kPa)

•             Het product wordt geleverd in de modellen DN 10 en DN 15, maatvoeringen. Alle typen en maten zijn leverbaar in een rechte en haakse uitvoering

•             Min. benodigde drukverschil: 10 kPa; max. drukverschil: 60 kPa; flowbereik: 25-135 l/h

•             Sensoraansluiting: RA-aansluiting geschikt voor alle Danfoss ‘click sensoren

•             Ook leverbaar: de speciale dP toolTM voor drukverificatie en eenvoudig inregelen

 

Voor meer informatie: www.dynamic.danfoss.nl