Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 136 seconden

Installateurs, projectontwikkelaars en andere marktpartijen die de innovatieve lucht/water-warmtepomp Hydrotop aan klanten willen tonen, kunnen deze nu op elke gewenste locatie langs laten komen. Dutch Heatpump Solutions, bedenker en producent van het toestel, rijdt met een mobiele opstelling van de Hydrotop naar verschillende plekken in het land om uitleg te geven en interesse te peilen. Met name bij een festiviteit, een open dag of de start van een bouwproject vervult de Hydrotop een effectieve rol bij het voorlichten van bezoekers.

 

Een presentatie van de Hydrotop blijkt een ultieme manier om de benutting van duurzame warmte of koude inzichtelijk te maken. Met de mobiele opstelling kunnen mensen zien hoe de buiten- en binnenunit van dit warmtepompsysteem als één integraal toestel functioneert. Tegelijk is dan ook te zien hoe het buitendeel van de warmtepomp op een esthetische fraaie en bescheiden wijze in het dak is verwerkt. En aan de binnenkant van de ‘zolder’ kunnen mensen zien dat het toestel netjes afgewerkt onder het schuine dak hangt, met indien gewenst een koppeling naar een bestande cv-ketel en/of een tapwaterboiler.

In de praktijk wordt de integrale combinatie, alsof het een dakraam is, via een opening in het dak op zolder geplaatst. De Hydrotop kan zowel bivalent, dus in combinatie met een nieuwe of bestaande hr-ketel, functioneren maar ook monovalent. In dat laatste geval is een ruime tapwaterboiler onmisbaar om een zo hoog mogelijk rendement te realiseren. De Hydrotop is verkrijgbaar in twee varianten; een toestel met een verwarmingscapaciteit van 4,2 kW en een variant met een capaciteit van 7 kW. In de zomer kan de bewoner de Hydrotop, mits het afgiftesysteem geschikt is – bijvoorbeeld via ventilatieconvectoren – ook voor koeling gebruiken. De koelcapaciteit van de kleine uitvoering is 3,6 kW en van de grote uitvoering 6 kW.

De Hydrotop realiseert een flinke reductie van de CO2-uitstoot en een besparing tot wel 40% op de energiekosten. In de bestaande bouw zorgt dit toestel voor twee stappen verbetering op het Energielabel en in de nieuwbouw een EPC-reductie van maximaal 0,21. De installateur ervaart met dit toestel een minimale hoeveelheid installatiewerk. In elk geval hoeft hij geen leidingen tussen buitenunit en binnenunit aan te leggen en heeft dus geen certificering voor F-gassen nodig. De inregeling tussen buitenunit en binnenunit is in de fabriek optimaal afgesteld. De combinatie zorgt, zowel binnen als buiten, voor geen of minimale geluidhinder.

Wie de Hydrotop van Dutch Heatpump Solutions wil tonen bij een bijeenkomst of open dag van zijn bedrijf of evenement, kan contact opnemen met commercieel directeur Wilhard Oldengarm van DHS via info@dutchheatpump.nl of telefonisch 0548-542240. Tevens is op afspraak een werkende opstelling van het toestel te zien in het Experience Center van Bergschenhoek, Boterdorpseweg 10 in Bergschenhoek.

 

Voor meer informatie: www.dutchheatpump.nl