Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Kubus kondigt de release aan van een nieuwe BCF Manager voor Navisworks. Deze zal in de week van 3 maart beschikbaar zijn. Zoals de bestaande BCF Managers voor Revit en ArchiCAD, zal deze versie zowel in staat zijn BCF bestanden te laden/opslaan als ook verbinding te leggen met BIMcollab®. Issues die gevonden worden in de ene BIM applicatie kunnen getoond worden in een andere, omdat de betrokken objecten en camera positie worden opgenomen in het issue. De mogelijkheid om in Navisworks clashes te vinden is, dankzij de BCF Manager, nu uitgebreid met een open communicatieplatform om deze clashes te delen met teamleden.

BIMcollab® is een cloud-gebaseerd issue-management systeem voor BIM gebaseerd op BuildingSMART’s BCF file format. BCF is ontworpen voor de communicatie tussen teamleden over BIM modellen zonder de noodzaak het hele BIM model te sturen. Een snapshot-afbeelding illustreert het probleem, ook voor niet BIM gebruikers zoals opdrachtgevers, die de browserversie kunnen gebruiken.

Erik Pijnenburg, directeur Kubus: “In alle projecten waar Navisworks gebruikt wordt als platform om modellen te verzamelen en te onderzoeken op clashes kan deze BCF Manager gebruikers helpen om clashes door te geven aan teamleden, ongeacht de BIM software waar ze mee werken.”

Met deze release breidt Kubus het aantal BIM applicaties die een directe koppeling met BIMcollab® hebben verder uit om de communicatiekloof tussen BIM applicaties te dichten.

Voor meer informatie: www.kubusinfo.nl