Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

ROVC practicumROVC heeft de leergang gebouwbeheersystemen in het leven geroepen. Dit in opdracht van OTIB, opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf. Actuele ontwikkelingen vragen van installateurs steeds meer branche-overschrijdende kennis. Gebouwbeheersystemen (GBS), die diverse gebouwinstallaties centraal aansturen, worden steeds complexer. Zaken als verwarming, ventilatie, koeling, beveiliging en verlichting moeten naadloos op elkaar aangesloten kunnen worden. Deze toenemende complexiteit heeft ook effect op het onderhoud en beheer.

Buiten het feit dat cursisten leren om met behulp van een GBS optimaal service en onderhoud aan gebouwinstallaties uit te voeren, is er met het opleidingsprogramma meer winst te behalen. Door de regelingen van installaties met een GBS te optimaliseren kan ook de energieprestatie worden verbeterd. Dit kan een energiebesparing opleveren van zo’n 10 procent per gebouw. In maart 2015 starten de eerste cursussen; Storingzoeken met gebouwbeheersystemen en Basis gebruik gebouwbeheersystemen. De cursus Optimaliseren met gebouwbeheersystemen wordt later in het voorjaar ontwikkeld.

Willem Ladiges, beleidsmedewerker van OTIB: “Wij analyseren continu de ontwikkelingen binnen de markt en hebben gemerkt dat door de complexiteit van een GBS meer en meer behoefte ontstaat aan installateurs met een breed kennisniveau. Een mooi voorbeeld is de toenemende behoefte aan ICT-kennis. Dit gaat steeds vaker onderdeel uitmaken van het vak, maar de gemiddelde installateur heeft hier nog te weinig kennis over. ROVC is een goede partij om deze kennis op peil te brengen. Dat doen ze praktijkgericht; naar mijn mening op een hele goede manier voor deze doelgroep.”

Nico van Leeuwen, manager onderhoud en producten bij ROVC: “De opdracht van OTIB is ROVC op het lijf geschreven. Binnen de leergang kunnen we onze jarenlange ervaring op het gebied van service en onderhoud inzetten, om installateurs te voorzien van actuele kennis en vaardigheden rondom gebouwbeheersystemen. Dat doen we met een compleet nieuw en merkonafhankelijk practicum met de modernste technieken. Zo maken we alle cursisten toekomstproof. Een must in deze competitieve markt.”

 

Voor meer informatie: www.rovc.nl