Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

2014_Vogel wordt Lowara  Vogel SeriesIn het kader van Xylem’s continue focus op de industriële markt is het Xylem een genoegen om de integratie van Vogel Pumpen in haar Lowara productportfolio aan te kondigen. Voortaan zullen de producten van het merk Vogel Pumpen onder de naam Lowara Vogel Series verder gaan en deel uitmaken van het allesomvattende pompportfolio van Lowara.

Lowara Vogel Series bestaat uit end-suction pompen voor zware toepassingen, gietijzeren meertrapspompen en grote gietijzeren bronpompen. De Lowara Vogel Series zal het rijke 105-jarige merkerfgoed van Vogel binnen het zware industriële pompsegment voortzetten en zal via de huidige distributiekanalen van Vogel Pumpen beschikbaar blijven voor klanten.

Op deze maatregel gaf Ruud Vreeburg, Managing Director Xylem Benelux, het volgende commentaar: “De integratie van Vogel Pumpen in ons Lowara pompportfolio biedt ons de mogelijkheid om het erfgoed van Vogel Pumpen te behouden en geeft onze klanten tegelijkertijd de zekerheid van een betrouwbaar pompenmerk voor zware industriële toepassingen gecombineerd met de wereldwijde expertise van Xylem. Bestaande klanten zullen behalve de merknaam geen veranderingen aan de pompen ondervinden.”

“De pompen uit de Lowara Vogel Series versterken aanmerkelijk het aanbod van Lowara, dat haar potentiële toepassingsgebied naast woningbouw en utiliteit aanvult met nieuwe industriële sectoren zoals olie- en gasindustrie, mijnbouw, elektriciteitscentrales en staalfabrieken; hierdoor wordt onze positie als marktleider in pompoplossingen versterkt.”

De volledige migratie van het assortiment zal begin 2015 afgerond zijn.

Voor meer informatie: www.lowara.com/Lowaravogelseries