Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 49 seconden

Wolf RWTWolf heeft het probleem van lekverliezen bij warmtewielen opgelost en een innovatieve afdichting ontwikkeld, waarbij het optredende lekpercentage wordt gereduceerd tot minder dan 2%, conform VDI 3803/5. De nieuwe warmtewiel afdichting is niet zoals gebruikelijk zijdelings van de rotor geplaatst, maar roteert mee met de rotor. Een labyrint afdichting met meerdere lamellen zorgt ervoor dat het roterende deel een zeer gering lekverlies heeft.

Bij de Wolf warmtewiel afdichting is de gehele diameter van het warmtewiel beschikbaar voor warmte- en vochtoverdracht. In combinatie met de nieuwe versie van de aluminiumrotor met sorptiecoating, op basis van natuurlijke zeoliet, worden hierdoor rendementen van meer dan 90% bereikt (zowel thermisch als latent). Daardoor blijft in de winter vocht in het gebouw behouden en wordt in de zomer de absolute vochtigheid van de buitenlucht verlaagd. De koelbatterij, koelmachine en bevochtiger kunnen hierdoor kleiner worden geselecteerd.

De hoog rendement warmtewielen worden toegepast bij de Wolf luchtbehandelingskasten AHU TE, KG Top en bij de CRL HR-WTW unit.

Voor meer informatie: www.wolf-energiesystemen.nl