Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 44 seconden

RBM LuchtafscheiderRBM, expert in componenten voor sanitaire en verwarmingsinstallaties, lanceert een volledig nieuwe productlijn van luchtafscheiders, vuilafscheiders, magnetische vuilafscheiders en gecombineerde lucht- en vuilafscheiders. Resultaat: de werking van installaties wordt aanzienlijk geoptimaliseerd.

De luchtafscheiders verwijderen continu microbellen die zich in de installatie bevinden – bij een druk tot max. 10bar. De vuilafscheiders verwijderen zelfs de kleinste deeltjes die het gevolg zijn van corrosie in de installatie.

Dankzij verschillende modellen hebben installateurs een passend product voor elke situatie. Zo zijn er luchtafscheiders voor horizontale, verticale of diagonale leidingen. De producten bestaan in diverse aansluitmaten gaande van 1/2″ tot 2″ (afhankelijk van het model) en ook met knelkoppelingen 22mm en 28mm.

Zowel de lucht- als de vuilafscheiders zijn voorzien van een innovatief filterpatroon bestaande uit 3 RVS-lagen. Door dit patroon ontstaan er wervelingen. Zo komen microbellen gemakkelijk vrij en worden vuildeeltjes tegengehouden – bij zeer lage drukverliezen.

Voor meer informatie: www.rbm.be