Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

DNV GL (voorheen KEMA) heeft een overeenkomst getekend met TenneT voor de renovatie, de huur en het gebruik van het voormalige hoofdkantoor van TenneT op het Business Park Arnhems Buiten. Het gebouw wordt gerenoveerd en verbouwd tot een duurzaam kantoorgebouw. De oplevering van het gebouw staat gepland voor het derde kwartaal van volgend jaar. Het wordt het nieuwe hoofdkantoor van DNV GL’s energietak, waar wereldwijd 2.500 energie-experts werken, en het grootste kantoorgebouw van DNV GL in Nederland.

De nieuwe locatie zal circa 400 medewerkers van DNV GL huisvesten die nu nog in meer dan 12 panden op het Business Park Arnhems Buiten gevestigd zijn. “De nieuwe werkomgeving, waar onze adviesdiensten, research & innovatie, een deel van onze kleinere laboratoria en het wereldwijde energie hoofdkantoor bij elkaar worden gebracht, zal de samenwerking en verbinding tussen onze energie-experts stimuleren. Ik ben er van overtuigd dat ons nieuwe hoofdkantoor ons een werkomgeving biedt die innovatiever en duurzamer is”, aldus David Walker, CEO van DNV GL Energy.

De nieuwe locatie omvat ongeveer 10.000 m2 aan kantoor- en laboratoriumruimte. Het gebouw krijgt een Energielabel A, onder meer door toepassing van warmte- en koudeopslag, zonnepanelen, HR+++ glas en een efficiënt verwarmings- en koelingssysteem. De KEMA laboratoria voor hoogspanningstesten, die ook onderdeel zijn van DNV GL en op hetzelfde terrein zijn gevestigd, verhuizen niet mee.