Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 97 seconden

Nederland innoveertOp 21 en 22 april 2016 vindt in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam de derde editie van het nationaal techniekfestival Nederland innoveert plaats. Twee dagen lang maken jongeren, studenten, young professionals en docenten kennis met een breed scala aan innovaties van Nederlandse bodem en krijgen tegelijk inzicht in de maatschappelijke impact van al die ontwikkelingen. Door de bezoekers in een dynamische festivalsfeer actief te betrekken bij al die baanbrekende technologische vindingen, wil de organisatie het publiek enthousiast maken voor een opleiding of carrière in de techniek en daarmee het groeiend tekort aan bèta’s in Nederland terugdringen. Onderdeel van het festival is de nationale testdag van Shell Eco-marathon.

Op Nederland innoveert draait alles om de mooie kanten van techniek, technologie en ICT. Bedrijven laten zien hoe zij alledaagse uitdagingen te lijf gaan met de nieuwste innovaties en dagen studenten uit mee te denken over de oplossing van maatschappelijke problemen. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs en MBO’ers worden met opdrachten gestimuleerd het technisch vakgebied te verkennen. Voor studenten en young professionals uit het HBO en WO zijn er speciale masterclasses en lezingen te volgen. Ook docenten kunnen terecht op het techniekfestival. Door hun enthousiasme voor techniek nieuw leven in te blazen zullen meer jongeren voor een technische studie of baan kiezen.

Bijzonder aan deze editie van het techniekfestival is de racebaan die dwars door de Onderzeebootloods wordt aangelegd voor de testdag van de Shell Eco-marathon. De Nederlandse studententeams krijgen een laatste kans hun energiezuinige voertuigen te testen en verbeteren voor de race die dit jaar plaatsvindt in Londen. Op donderdag 21 april zullen de teams het tegen elkaar opnemen en kunnen bezoekers meekijken in de paddock waar gesleuteld wordt. Op vrijdag 22 april kunnen groepen leerlingen en studenten zelf tegen elkaar racen in drie bijzondere concept cars.

Bezoekers kunnen zich vanaf februari aanmelden voor workshops en masterclasses via www.nederlandinnoveert.com. Ook scholen kunnen op deze website terecht om in te schrijven voor de speciale lesprogramma’s.