Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 90 seconden

Veilig en Duurzaam op wegHan Blokland, CEO van Cofely Nederland (rechts op de foto) heeft het Keurmerk ‘Veilig en duurzaam op weg’ in ontvangst genomen uit handen van Koos Spee, voormalig landelijk verkeersofficier van Justitie. Bedrijven die aantoonbare verbeteringen hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzame en veilige mobiliteit komen in aanmerking voor dit formele MVO keurmerk. Het keurmerk toont aan dat bij deze bedrijven procedures zijn geïmplementeerd en activiteiten worden uitgevoerd die bijdragen aan een betere verkeersveiligheid en een hogere graad van duurzaamheid. Het eerste niveau van de zware richtlijnen die het keurmerk vereist, is in korte tijd gerealiseerd.

Cofely is op 23 december 2014 gestart met het e-Driver trainingsprogramma voor 6127 medewerkers waarvan 2618 zakelijke  berijders. Dit programma heeft bewezen effectief te zijn: het verbetert  de verkeersveiligheid en het vermindert het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot. “Ondanks het feit dat het programma net voor de kerstvakantie gestart is, voldeed Cofely al na 3 maanden aan de eisen van Keurmerk niveau 1. Na 6 maanden is Cofely al klaar met het realiseren van de eisen van Keurmerk niveau 2. Dat is een uitzonderlijk resultaat, aangezien dit keurmerk in het algemeen pas behaald wordt na 12 maanden deelname”, vertelt Han Blokland.

Cofely is trots dat haar medewerkers duurzaamheid, ook op de weg, in de genen hebben zitten. Zo bereikt Cofely immers sneller haar interne duurzaamheidsdoelstellingen. Cofely streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en een reductie van de CO2-uitstoot van 15% in 2015 ten opzichte van 2009. “We meten en verbeteren daarom continu onze eigen impact op het milieu. Ook voor toekomstige generaties willen we de aarde leefbaar houden. Daarom investeren we in duurzame groei, met respect voor mens en milieu. In korte tijd hebben we dankzij dit programma kunnen bijdragen aan een brandstofbesparing van 2,4% en een reductie van de CO2-uitstoot van 128 ton”, aldus Han Blokland.

Voor meer informatie: www.cofely-gdfsuez.nl