Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 91 seconden

Zwaluw-FireProtectOnder de naam Zwaluw FireProtect® introduceert Den Braven een compleet assortiment passieve brandwerende oplossingen. De toepassing van deze nieuwe kitten en PU-schuimen voor voegen vergroot de brandveiligheid van een gebouw. Ze beperken de uitbreiding van vlammen, rook en de overslag van brand tussen compartimenten. Coatings, brandmanchetten en brandhulzen om openingen en doorvoeringen tussen brandcompartimenten af te dichten, maken het productaanbod voor passieve brandpreventie compleet. Alle producten zijn getest volgens de laatste Europese Normen NEN EN 1366-3 en NEN EN 1366-4.

Met Zwaluw FireProtect levert Den Braven een bijdrage aan de passieve brandpreventie van een gebouw. Door een juiste toepassing van deze producten in dilatatie- en aansluitvoegen, openingen en technische doorvoeringen wordt voldaan aan de fundamentele en wettelijke eisen van compartimentering. De uitbreiding van rook en vuur blijft bij brand beperkt tot één compartiment. Zwaluw FireProtect vertraagt het overslaan van de brand, beperkt materiële schade en beschermt de constructie van het gebouw. Bovenal redt het levens omdat het mensen meer tijd geeft een gebouw veilig te verlaten.

FP Hybrid Sealant is een 1-component brandwerende kit die tot 4 uur brandweerstand biedt. Deze hybride kit is geschikt voor verticale en horizontale voegen tot 30 mm breed. Ook is de kit te gebruiken om aansluitingen tussen wand en plafond of wand en vloer brandveilig af te dichten. Het FP Sealing System bestaat uit speciaal ontwikkelde FP Intumescent Acrylic  en FP Intumescent Coating, aangevuld met FP Fire Board. Het systeem wordt toegepast in binnenruimtes en maakt doorvoeringen zowel rookdicht als tot 120 minuten brandwerend. In geval van brand schuimt de coating en kit

Het assortiment Zwaluw FireProtect bestaat verder uit FP Acrylic Sealant, FP Silicone Sealant en FP PU Foam. Voor het afdichten van doorvoeringen zijn verder FP Pipe Wrap, FP Pipe Collar, FP Pipe Collar Brackets en FP Wall Outlet leverbaar.

Voor meer informatie: www.denbraven.com