Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

alewijnse-technisch-beheerSPIE is voornemens Alewijnse Technisch Beheer over te nemen. Dit betekent voor deze multitechnische dienstverlener een uitbreiding op het klantenportfolio en een versteviging van haar positie in de industriële en utiliteitsmarkt in het midden van het land. Alewijnse Technisch Beheer, onderdeel van de Alewijnse Groep, richt op het technisch beheer van gebouw gebonden installaties. Met 220 medewerkers en vestigingen in Delft, Utrecht en Zwolle genereert Alewijnse Technisch Beheer een omzet van €32 miljoen op jaarbasis.

Lei Ummels, Algemeen Directeur SPIE Nederland: “Alewijnse staat in de markt bekend als betrouwbare partij met een zeer goede reputatie. We hebben vergelijkbare kernwaarden; Alewijnse heeft, net als wij, een scherpe focus op veiligheid, innovatie en een sterke binding met stakeholders.”

Dick Alewijnse, CEO Alewijnse Holding: ”Deze verkoop biedt onze Technisch Beheer bedrijven de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen tot een landelijke technisch beheer partner van hoog niveau. Het stelt ons in staat om onze focus op de maritieme en industriële elektrotechnische-, automatiserings- en IT-activiteiten te versterken. In deze – internationale – markten kunnen we onze kernexpertise elektrotechniek en onze toegevoegde waarde engineering, technisch projectmanagement en wereldwijde service verder uitbouwen en optimaliseren. Wel is het voor ons een moeilijke beslissing geweest om een deel van de Alewijnse-familie los te laten. Daarom zijn we blij in SPIE een gedegen en sterke overnamepartij gevonden te hebben.”

[related_post themes=”text”]