Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

aquaforceCarrier introduceert een nieuwe generatie AquaForce koelmachines en warmtepompen met HFO R-1234ze. Dit koudemiddel, dat behoort tot de PUREtec generatie, heeft een GWP lager dan 1. Daarmee past het binnen het HFK-afbouwschema zoals vereist door de F-gassenverordening van de Europese Unie. Die verordening verplicht de verwarmings-, ventilatie en airconditioningsindustrie over te stappen naar een nieuwe generatie koudemiddelen die de ozonlaag niet aantasten, maar ook een zeer geringe impact hebben op de opwarming van de aarde.

“AquaForce met PUREtec koudemiddel is een betrouwbaar product dat reeds in verschillende installaties in Europa wordt gebruikt”, zegt Didier Genois van Carrier HVAC Europe. “Het heeft de goedkeuring van de sector verkregen. Al meer dan 20 projecten in Nederland, België, Zwitserland, Noorwegen, en Frankrijk gebruiken AquaForce units met PUREtec koudemiddel. De komende tijd zal de vraag naar koelmachines en warmtepompen met zeer laag GWP verder toenemen.”

PUREtec vervangt HFC R-134a, een koudemiddel dat tot nu toe werd gebruikt voor schroefkoelmachines en warmtepompen. In vergelijking met units die R-134a gebruiken, levert de AquaForce met PUREtec tot 5 procent meer energie-efficiëntie, wat zorgt voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen tot 10 procent en het verkrijgen van ecologische gebouwcertificaten zoals LEED®, Breeam® en HQE™ bevordert. De volledige reeks lucht-water- en water-water-schroefkoelmachines en warmtepompen maken gebruik van technologieën met zowel vaste als variabele toerentallen, variërend van 270 kW tot 1.320 kW bij koelen en van 300 kW tot 1.900 kW bij verwarmen.

De combinatie van het PUREtec koudemiddel en de Carrier-technologie verlegt de bedrijfslimieten van warmtepompen zodat water tot 85°C kan worden geproduceerd. Door het aanzienlijk vergrootte werkgebied kan de nieuwe 61 XWH-ZE warmtepomp voldoen aan de vereisten van alle hoge temperatuurtoepassingen, zoals stadsverwarming, de verwarming van ruimtes, de productie van huishoudelijk warm water of procesverwarming.

[related_post themes=”text”]