Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

Aqualift-F-FamilieKESSEL AG heeft haar assortiment uitgebreid met de XL-opvoerinstallaties. „Met de nieuwe familie opvoerinstallaties Aqualift F XL kunnen wij onze klanten nu ook opvoerinstallaties aanbieden voor toepassingsgebieden waarvoor wij tot dusver niet de passende installaties in het productassortiment hadden zoals bijvoorbeeld voor het opvoeren van regenwater dat beneden het opstuwingsniveau voorkomt. Bovendien zijn de XL-opvoerinstallaties ideaal geschikt voor gebruik achter afscheiders“, zo verklaart Mingo Mondria, manager bij KESSEL AG in Nederland. De nieuwe installaties zijn vanaf april verkrijgbaar.

Modulesysteem met talrijke varianten

Alle componenten van de nieuwe opvoerinstallaties zijn ontworpen als modulesysteem. Dit bevat drie tankafmetingen met een volume van 200, 300 en 450 liter. De bijbehorende pompen zijn er in uitvoeringen van 1.400 tot 5.500 Watt. Er is ook een pomp met een vermogen van 1.400 tot 4.500 Watt verkrijgbaar die constant kan lopen. Voor inbouw zonder problemen zijn de tanks van verschillende montageafmetingen zodanig ontworpen dat zij door deuren met norm 800 passen. Het bodemgedeelte van de XL-opvoerinstallaties beschikt over afschot naar het uitgangspunt van de pomp, zodat afzettingen worden voorkomen.

Alarmmeldingen via mobiele telefoon

De Aqualift F XL opvoerinstallaties worden geleverd met het KESSEL comfort schakelapparaat. Het beschikt over een display met meerdere regels en een gebruiksvriendelijke menubesturing in zes talen. Als optie bestaat de mogelijkheid om alarm- en groepstoringsmeldingen via een GSM interface met behulp van een modem naar een mobiele telefoon door te melden, zodat de gebruiker zo snel mogelijk wordt geïnformeerd en navenant kan reageren.