Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 63 seconden

Western -  laag GWP koelmachinesWestern Airconditioning introduceert een complete range luchtgekoelde waterkoelmachines met een lage GWP-waarde. De nieuwe F-gassen verordening, die 1 januari jl. van kracht is geworden, omvat in fasen het verbod op het gebruik van koudemiddelen met een hoge GWP-waarde. Daarnaast wordt de beschikbaarheid van HFK koudemiddelen in Europa binnen 15 jaar teruggebracht naar slechts 21% (2030) van het huidige quota. Dit alles met het doel om CO2 uitstoot drastisch omlaag te brengen. Het is dus tijd om actief aan de gang te gaan met mogelijke alternatieven.

Het leveringsprogramma waterkoelmachines met een lage GWP-waarde start met de EKO.E range met koelvermogens van 7 tot 350 kW voorzien van koudemiddel R290 (GWP=3) en wordt aangevuld met de KAPPA.REV LGW range met koelvermogens van 245 tot 1229 kW voorzien van koudemiddel R1234ze (GWP=6). Zoals bij Western Airconditioning gebruikelijk, wordt ook dit leveringsprogramma begeleid met een groot scala aan uitvoeringen en accessoires, zoals low noise en super low noise uitvoering, hydromodule met pomp en buffervat, free-cooling, warmteterugwinning, maar ook communicatiemogelijkheden met GBS.

Met de introductie van deze range waterkoelmachines wil Western Airconditioning de toon zetten in het nu al aanbieden en toepassen van lage GWP-waarde concepten, om zo een positieve bijdrage leveren aan het verlagen van de CO2 uitstoot ter verbetering van het milieu.

Voor meer informatie: www.western.nl