Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Van Dorp installaties neemt actief deel aan de Solar Decathlon in Parijs. Als onderdeel van een team innovatieve bedrijven en duurzame designers zal een aantal huisinnovaties worden gepresenteerd. De beste universiteiten ter wereld strijden op deze tweejaarlijkse internationale competitie om verkozen te worden tot meest duurzame woningontwerper.

Van Dorp installaties brengt maar liefst twee innovaties in. Een absoluut unieke, zelf ontwikkelde, nieuwe regeltechniek die ervoor zorgt dat het energiegebruik van het huis lager is en dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Daarnaast is door de partner van Van Dorp installaties, Orange Climate BV, een manier gevonden om gebouwen te koelen en te verwarming met minimaal 30% minder energieverbruik door middel van PCM (Phase Change Materials) panelen van OC Autarkis. Beide innovaties worden getoond tijdens de Solar Decathlon 2014 in Parijs.

Tijdens de Dutch Day, die gehouden wordt op vrijdag 4 juli, exposeren Nederlandse innovatieve bedrijven en designers duurzame producten en ontwerpen. Na de opening, verzorgt door Ed Kronenburg, Nederlands ambassadeur in Parijs, zal het team van de TUDelft dat ons land op de Solar Decathlon vertegenwoordigt, een presentatie geven over de Nederlandse visie op optimaal energiegebruik in de bouw. Tevens zal de organisatie een rondleiding organiseren, waarbij netwerken met Franse counterparts mogelijk is.

Dutch Day is de Nederlandse happening op 4 juli 2014 in de tuinen van het Chateau de Versailles als onderdeel van de Solar Decathlon Europe 2014. Naast innovatieve producten van ontwerpers en bedrijven krijgt het internationale publiek, van naar schatting 10.000 bezoekers per dag, ook typisch Hollandse producten te zien. Kortom Nederland zal in vele facetten naar buiten treden.

Van Dorp installaties, één van de grotere sponsoren van dit evenement is trots om onderdeel uit te maken van deze bijzondere bijeenkomst en zal zichzelf presenteren tijdens de Dutch Day. Daarnaast zijn gedurende de hele tentoonstelling haar productinnovaties te bezichtigen in het huis van het team van de TU Delft.

Voor meer informatie: www.vdi.nl