Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

Caleffi lanceert haar eerste applicatie voor smartphones en tablets: de C+ game. In de C+ game leren gebruikers hoe ze problemen kunnen oplossen/voorkomen in een installatie door Caleffi-producten op de juiste plaats te zetten. Met de nieuwe gratis app springt Caleffi op de kar van de gamification: spellen gebruiken om kennis en informatie over te brengen. Kortom, leren door te spelen. Dat is de reden dat Caleffi heeft besloten om haar smartphone en tablet applicaties te baseren op een spel. Een echte ‘Experience’ dus.

Elk level van het spel benadrukt een ander probleem dat vaak voorkomt in dit een sanitaire en verwarmingsinstallaties. Door het spel te spelen, leer je over het correcte gebruik van de producten en test je de efficiëntie ervan. Het spel bestaat uit twee levels:

Verwarming:  in dit level van het spel krijg je een toepassing van een conventionele verwarmingsinstallatie met verschillende warmtebronnen voorgeschoteld (bijvoorbeeld radiatoren en vloerverwarming). Het doel van het spel is om het systeem optimaal en efficiënt te laten werken door de componenten juist te implementeren. Je zal ook problemen in de installatie moeten oplossen, bijvoorbeeld wanneer er lucht en vuil uit de installatie verwijderd moeten worden. De veiligheidscomponenten zullen je helpen overdruk en te hoge temperaturen te controleren. Om een efficiënte watercirculatie in het circuit te garanderen en thermisch comfort  te bereiken, kan je componenten voor hydraulische scheiding en distributie toepassen.

Huishoudelijk water/sanitair systeem met solar-installatie:  in dit level krijg je een typische sanitaire installatie met aanvoer van sanitair water uit verschillende bronnen voorgeschoteld. Componenten die speciaal ontworpen zijn voor veiligheid en ontluchting in solar-installaties garanderen een efficiënte en energiebesparende installatie. Het toepassen van veiligheidskleppen en expansievaten, thermostatische mengventielen en drukverminderaars zorgen ervoor dat je je installatie optimaal laat functioneren!

De C+ game kan gedownload worden in de App Store en in de Play Store.

Voor meer informatie: http://www.caleffi.com/nederland/nl/leren-door-te-gamen