Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Vrijwel alle technische groothandels bieden de mogelijkheid artikelen te bestellen via een eigen internetwinkel. Deze websites zijn populair, mede omdat je het assortiment op een eenvoudige manier kunt doorzoeken en het plaatsen van een bestelling nog slechts een druk op de knop is. Select Online, de online bestelmodule van Acto, combineert de voordelen van deze websites met de kracht van uw eigen ERP-omgeving en is nu uitgebreid met de leveranciers Wasco en Solar.

 

Het gebruik van webwinkels is niet meer weg te denken in de bouw- en installatiebranche. Leveranciers bieden de hulpmiddelen om snel in hun assortiment te kunnen zoeken. Dankzij uitgebreide online productinformatie, inclusief afbeeldingen, wordt de kans op een verkeerd besteld artikel verkleind. Zeker voor incidentele bestellingen willen veel chef-monteurs en werkvoorbereiders daarom niet meer anders.

 

Kijken we echter integraal naar inkoop, dan is er meer nodig. Snel en eenvoudig specificeren, zoeken en vinden is niet voldoende. Het gaat dan om zaken als inkoopautorisaties, factuurafhandeling, contracten, inzicht in (openstaande) projectverplichtingen en bestelvoortgang. Dit zijn zaken die belangrijk zijn om sturing te kunnen geven aan de organisatie, essentieel zelfs om grip te houden op het inkoopproces. Al deze zaken zijn geregeld in het ERP-systeem.

 

Tot voor kort waren de wereld van de webwinkels en die van ActoProject/ ActoService gescheiden. Met Select Online komen deze samen. Medewerkers hebben nog steeds de mogelijkheid om een winkelmand te vullen op de website van de leverancier. De bestellijst wordt nu echter overgeheveld naar de Acto-software, waar het bestelproces op de gebruikelijke manier wordt afgerond. Vervolgens kunt u bestelorders op de gebruikelijke manier versturen via fax, faxserver, ICM of XML.

 

In principe kunnen alle groothandels/ leveranciers met een webwinkel aangesloten worden op Select Online. Op dit moment zijn de volgende groothandels aangesloten: Technische Unie, Oosterberg, Hagemeyer, Rexel , Onexis en nu dus ook Wasco en Solar.

Voor meer informatie: www.acto.nl